1988: George Lucas was fel tegen het aanpassen van films

Maar zijn eigen Star Wars films zijn ondertussen al vele malen aangepast... oh ironie...

De afgelopen 34 jaar besteedt George Lucas zijn tijd voornamelijk met het uitmelken van zijn Star Wars films. En geef hem geen ongelijk. Ook de aanstaande Blu-Ray release van de zes films wordt vast weer flink afgenomen. De HD release wordt echter ook flink bekritiseerd, aangezien Lucas enkele kleine, maar voor de meeste fans onnodige aanpassingen heeft gedaan.

Opmerkelijk is nu dat Lucas in mei 1988 een speech heeft gehouden over het beschermen van originele staat van klassieker films. In de jaren 80 werden er nog wel eens zwart-wit films omgezet naar kleur. Dit was een doorn in het oog van vele filmmakers, waaronder dus ook Lucas. Uiteraard kunnen mensen van mening veranderen, maar Lucas doet de laatste jaren niets anders dan het aanpassen van zijn klassiekers met voornamelijk visual effects en hier en daar wat nieuwe geluiden.... NOOOOOOOO!!!!! Meestal gaat dit gepaard met een hoop kritiek van de fans.

De onderstaande speech werd op SaveStarWars.com geplaatst. Ondanks dat Lucas zich niet helemaal houdt aan zijn woord, geeft hij wel aan dat de oorspronkelijke bedenker van een film alle rechten behoudt om er iets mee te doen. In dit geval is Lucas uiteraard de bedenker van de geliefde Star Wars saga.



NieuwsFilm

meest populair