Algemeen

Schandalig slecht weekend voor 'Bucky Larson' en 'Creature'

De ene film ontvangt 0 % op Rotten Tomatoes, terwijl de andere een negatief record weet neer te zetten in de Box Office.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 13.09.2011 om 13:05 in Algemeen
Afgelopen weekend lijkt een weekend te zijn dat de critici en het publiek het eens een keer met elkaar eens waren. Het gebeurt vaak dat een film door de recensenten compleet afgemaakt wordt, maar dat het commercieel gezien een succes is. Dit weekend waren er in ieder geval twee films die op beide vlakken de plank volledig missloegen. Het gaat om de pornokomedie Bucky Larson: Born to Be a Star en de horrorfilm Creature.

Bucky Larson kreeg het namelijk voor elkaar om een score van 0 procent te vergaren op Rotten Tomatoes. Daarbij zaten er per vertoning van de film gemiddeld maar acht mensen in de zaal. Creature kreeg op RT twee positieve reviews ten opzichte van 16 slechte beoordelingen. Daarnaast kreeg de film het voor elkaar om een negatief record neer te zetten in de Box-Office. Het ging namelijk om de slechtste opening ooit voor een film die in meer dan 1.500 zalen draait.

Een kleine kanttekening is dat het hier gaat om het weekend na Labor Day, over het algemeen het weekend waarin de bioscopen op zijn leegst zijn. Toch is het vrij tekenend dat we in één weekend te maken krijgen met enerzijds één van de grootste kritische flops ooit, en anderzijds één van de grootste commerciële flops ooit.

Bucky Larson behaalde de 15e plek in haar eerste weekend, één plek lager dan The Smurfs, een film die al zeven weken draait. Er werd 1.450.000 dollar binnen gehaald terwijl de film op 1.500 schermen te zien was, wat neerkomt op acht bezoekers per vertoning. Het feit dat de film op RT nul positieve beoordelingen van de 21 reviews kreeg, zet Bucky Larson in het rijtje van wanstaltige films als Big Mamma’s Boy en Fred: The Movie. Draken als Disaster Movie en Norbit kregen de afgelopen jaren tenminste nog één of meer positieve recensies.

Creature haalde dan wel een indrukwekkende 11 procent op RT, maar kreeg het voor elkaar om per vertoning minder dan zes bezoekers naar de bioscoop te lokken. De film behaalde de 26e plek in de Box Office en harkte slechts 331.000 dollar binnen.

Het pijnlijke verschil tussen Bucky Larson en Creature is dat voor eerstgenoemde veel geld is gestopt in de marketing. De film kostte op zichzelf ook nog eens 10 miljoen dollar om te maken en heeft herkenbare namen in de cast, waaronder Christina Ricci. Creature daarentegen kostte vrijwel niets om te maken en bevat nauwelijks herkenbare namen. Het mag dus wel gezegd worden dat de makers van Bucky Larson zich nog een stukje meer moeten schamen dan de cast & crew van Creature.

Op 18 augustus kan Bucky Larson vermeden worden in Nederland, terwijl voor Creature nog geen Nederlandse releasedatum bestaat.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Baron Von Marlon

Avatar

jochemb "Waarom?
De enige goede film die happy madison ooit heeft geproduceerd was Reign Over Me en zelfs dat is geen echte topper."


Omdat ik de r-rated comedies van Happy Madison best kan waarderen:
Deuce Bigalow, Grandmas Boy, You Don't Mess With The Zohan,...

Baron Von Marlon

Avatar

Bucky Larson is blijkbaar van Happy Madison dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.

benjamin

Avatar

Jan-Peter "Op 18 augustus kan Bucky Larson vermeden worden in Nederland"


:W

Ziet er inderdaad schandalig slecht uit voor allebei.

jochemb

Avatar

Baron Von Marlon "Bucky Larson is blijkbaar van Happy Madison dus ik geef hem het voordeel van de twijfel."


Waarom?
De enige goede film die happy madison ooit heeft geproduceerd was Reign Over Me en zelfs dat is geen echte topper.

bobocad

Avatar

Jan-Peter "Op 18 augustus kan Bucky Larson vermeden worden in Nederland"
Zelfs Pathé en Utopolis hebben deze film vermeden in hun zalen :E

nieuwslaatste nieuws

meest populair