Derde rechtszaak voor The Hangover: Part II

De film zou wel erg veel lijken op het levensverhaal van ene Michael Alan Rubin.

The Hangover Part II bezorgt Warner Bros. vooral problemen, lijkt het wel. Zo was er een rechtszaak omtrent een tatoeage in de film die precies leek op eentje die Mike Tyson heeft. Later in de zomer besloot een stuntman de studio aan te klagen omdat hij hoofdwonden opliep tijdens de productie. Nu kunnen we een derde rechtszaak toevoegen aan het lijstje. Michael Alan Rubin claimt namelijk dat de film een scenario van zijn hand plagieert, en daardoor ook zijn levensverhaal weergeeft.

Rubin vertelt namelijk dat het scenario van de film gebaseerd zou zijn op een script dat hij zelf schreef. Dit ging over zijn huwelijksreis in Azië, die volledig misging. In 2007 trouwde hij met een Japanse vrouw, Tamayo genaamd. De twee gingen op huwelijksreis in Thailand en daar werd de zaak erg vervelend. Ze kregen ruzie over zijn financiële situatie en vervolgens wilde Tamayo geen bed meer met hem delen. In India kwam Rubin een Bollywoodproducent tegen die hem wilde casten om de hoofdrol in een aantal films te spelen en schreef hij op basis van die ervaringen het scenario Mickey and Kirin. Dit zou hij aan de Writers Guild of America hebben gestuurd, en vervolgens kwam The Hangover: Part II in beeld.

Deze film zou volgens hem namelijk enorm veel gelijkenissen vertonen met zijn eigen leven. Teveel, want hij klaagt Warner Bros. aan voor “copyright infringement, misappropriation of his publicity rights, and defamation.”

Wat opvalt aan de zaak is dat Rubin zichzelf representeert. Dit duidt erop dat hij waarschijnlijk geen sterke zaak heeft.

NieuwsFilm

meest populair