Tom Six naait The Human Centipede trilogie aan elkaar

Nederlandse regisseur over zijn veelbesproken films en het afsluitende derde deel: The Human Centipede III (Final Sequence).

De vraag is hoeveel mensen op een volgende The Human Centipede film zitten te wachten, maar de Nederlandse regisseur Tom Six meldt dat het na The Human Centipede III (Final Sequence) is afgelopen. De smakeloze horrorfilms worden een ware trilogie, die Six "aan elkaar naait".

Six: "Je kunt de films letterlijk aan elkaar vast plakken. Deel twee begint met het einde van deel een en het derde deel begint weer met het einde van deel twee."

Het derde afsluitende deel verschijnt eind 2012 en waar deze "Final Sequence" overgaat kunnen we al zo'n beetje raden. Toch laat Six niets kwijt over het plot: "Het scenario daarvan is nog top secret."

Nadat het tweede deel werd verboden in Engeland, werd het deze week ook een verbod opgelegd in Australië. Six over de ophef rond The Human Centipede II (Full Sequence) en de aantijgingen dat hij erger zou zijn dan Hitler: "Al die commotie is wel leuk. Anderen vergelijken me weer met Jezus, dus de reacties lopen nogal uiteen." Nadat er ruim 2,5 minuut uit "Full Sequence" werd geknipt, mocht het wel in Engeland verschijnen. "Het is verschrikkelijk. Het is alsof alle grappen uit een komedie worden geschrapt.", aldus Six.

In Nederland gaat de film van de regisseur van I Love Dries (2008) overigens niet verschijnen, aangezien er geen geschikte distributeur is gevonden. Six richt zich ondertussen op de buitenlandse markt: "Nederland stelt na dit succes niks meer voor."



NieuwsFilm

meest populair