Algemeen

Welk Kuifje album wordt de basis voor de sequel?

Nu 'Het Geheim van de Eeenhoorn' is besproken piekeren Spielberg en Jackson over het beoogde vervolg.

door Jan-Peter Rook op 21.12.2011 om 12:20 in Algemeen
Regisseur Steven Spielberg en producent Peter Jackson brachten dit jaar The Adventures of Tintin uit, gebaseerd op de Belgische stripreeks Kuifje. De film, die meerdere albums tegelijk behandelt, begint niet bij de eerste albums. In plaats daarvan richt de film zich voornamelijk op Het geheim van de Eenhoorn, de elfde strip uit de reeks, aangezien dit de filmmakers in staat stelde om de populaire Captain Haddock te kunnen introduceren.

De vraag is nu natuurlijk op welke albums ze zich zullen gaan richten voor de beoogde sequel, waarbij de rollen van Spielberg en Jackson overigens zullen worden omgedraaid. Het gerucht ging dat het album Prisoners of the Sun (De Zonnetempel) centraal zou staan in het vervolg, maar producent Kathleen Kennedy spreekt dit tegen. Het lijkt er eerder op dat The Calculus Affair (De zaak Zonnebloem) gebruikt zal gaan worden. Ze zegt het volgende:Dus het wordt The Calculus Affair?

We haven’t decided yet but that’s the direction we’re headed.

De tweede Tintin komt vermoedelijk uit rond de Kerst van 2014.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Wat me vooral stoorde aan tintin was dat er bijna geen vrouwelijk personage in zat... Buiten die operazangers.

UndercoverPanda

Avatar

Banned "Wat me vooral stoorde aan tintin was dat er bijna geen vrouwelijk personage in zat... Buiten die operazangers."


Er zitten sowieso bijna geen vrouwelijke personages aan de strips. Kijk voor de grap eens op de message boards van IMDb, al die Amerikanen vinden Kuifje gelijk een homo omdat er eens een keer geen plichtmatige love-interest in een film zit.. :|


OT: Ik kijk er naar uit om eindelijk Zonnebloem te zien te krijgen, die gaat voor de nodige humor in het verhaal zorgen. De Zaak Zonnebloem zou dan ook goed gebruikt kunnen worden om het personage te introduceren, mits ze het verhaal hier en daar een beetje tweaken. Net zoals dat ze een stukje van De Krab Met De Gulden Scharen gebruikt hebben voor Haddock's introductie in het eerste deel.

Vraag me alleen af wie een goede Zonnebloem zou kunnen spelen/motion capturen. Iemand suggesties?

Banned

Avatar

UndercoverPanda "Er zitten sowieso bijna geen vrouwelijke personages aan de strips. Kijk voor de grap eens op de message boards van IMDb, al die Amerikanen vinden Kuifje gelijk een homo omdat er eens een keer geen plichtmatige love-interest in een film zit.. :|"


Ik vind ook niet dat dat moet maar ik vond de film er leeg door.

benjamin

Avatar

UndercoverPanda "Er zitten sowieso bijna geen vrouwelijke personages aan de strips. Kijk voor de grap eens op de message boards van IMDb, al die Amerikanen vinden Kuifje gelijk een homo omdat er eens een keer geen plichtmatige love-interest in een film zit.. :|"


De message boards van IMDb zou ik bij deze film toch niet echt als een serieuze bron beschouwen. Het Tintin-board wordt serieus overspoeld door trolls, die elke normale gebruiker constant beledigen.

wallace

Avatar

De zaak Zonnnebloem is een erg leuk boek. Laat maar komen zou ik zeggen.

osinaa

Avatar

Het zou vet zijn als ze een film zouden maken van "De 7 kristallen bollen" of "Kuifje en het Zwarte Goud". Ze zijn beide erg goed.

Secret1994goesFilm

Avatar

Vond de eerst ook zeer humoristisch hoor...
en inderdaad spijtig van de weinige vrouwelijke personages ;S
Deel 2 mag voor mij gerust aankomen

Symn

Avatar

Wat de sequal word?? De Schat Van Scharlaken Rackham natuurlijk! Hoe kun je nou eindigen in een cliffhanger en dan met een ander verhaal verder gaan?? De strip van deze film bestaat ook uit 2 delen: Het Geheim Van De Eenhoorn & De Schat Van Scharlaken Rackham.

JamesBond

Avatar

Combineer ze dan gewoon }: Dat deden ze ook met de vorige film...

Teknootje

Avatar

Symn "Wat de sequal word?? De Schat Van Scharlaken Rackham natuurlijk! Hoe kun je nou eindigen in een cliffhanger en dan met een ander verhaal verder gaan?? De strip van deze film bestaat ook uit 2 delen: Het Geheim Van De Eenhoorn & De Schat Van Scharlaken Rackham."


Inderdaad, vind best raar dat ze daar over moeten denken. Het is immers ook een goede introductie voor professor Zonnebloem(meen me tenminste te herinneren dat Zonnebloem voor het eerst in de schat van scharlaken rackham kwam).

En dan kunnen ze voor een eventueel 3e deel een ander album nemen, als ze daar zin in hebben.

SeanDeNiro

Avatar

Banned21-12-2011 13:08|||Moet je Spielberg contacteren en hem een Franka boek opsturen. Maar dan wil ik wel een topless-scene!

benjamin

Avatar

Symn "Wat de sequal word?? De Schat Van Scharlaken Rackham natuurlijk! Hoe kun je nou eindigen in een cliffhanger en dan met een ander verhaal verder gaan?? De strip van deze film bestaat ook uit 2 delen: Het Geheim Van De Eenhoorn & De Schat Van Scharlaken Rackham."


Ja, maar eerst het einde en dan het midden van een strip vertellen is ook wel vrij bizar.

Dat de schat in het kasteel gevonden wordt in die wereldbol, is namelijk de ontknoping van De Schat Van Scharlaken Rackham.

Aston

Avatar

benjamin "Ja, maar eerst het einde en dan het midden van een strip vertellen is ook wel vrij bizar.

Dat de schat in het kasteel gevonden wordt in die wereldbol, is namelijk de ontknoping van De Schat Van Scharlaken Rackham. "

Haha, ja inderdaad. De zaak zonnebloem is een van de leukste inderdaad. Voor mijn part breiden ze het uit met het een en ander en ik ben happy. Het werkte in het eerste deel immers ook prima.

BuckRogers

Avatar

Als het derde deel maar Kuifje op de maan wordt, dan vind ik alles goed Smiley face

esteban

Avatar

UndercoverPanda "
Vraag me alleen af wie een goede Zonnebloem zou kunnen spelen/motion capturen. Iemand suggesties?"


Gezien de Hergé-laag die de vertolkers over zich heen krijgen, maakt dat niet zoveel uit. Zolang het maar een fysiek sterke acteur is die een gepaste stem uit z'n mouw kan schudden. Depp en Carrey werden reeds genoemd, ik heb (vanwege breed gamma aan stemmen) een voorkeur voor die laatste ... die kan alles, zelfs een klungel die zo stijf als 'n plank beweegt. Dat is hoe ik me Zonnebloem voorstel.

SunChaser

Avatar

Alleen de zaak zonnebloem lijkt me wat mager. Plus Oostblokspionage is vrij achterhaald. Maar misschien gaan ze zich minder baseren op de verhalen.

Toky

Avatar

Ze kunnen toch makkelijk weer albums combineren....de 7 kristallen bollen en de zonnetempel lijkt me wel interessanter, vanwege dat hele geval met die mummy etc....

Zelf zou ik de zaak zonnebloem ook wel leuk vinden, of Kuifje in Tibet..

NieuwsFilm

meest populair