Video

Trailer 'Djinn' van de man achter The Texas Chainsaw Massacre

Na jaren van stilte is Tobe Hooper terug met een horrorfilm over geesten.

door Jan-Peter Rook op 11.01.2012 om 13:08 in Video
Tobe Hooper vergaarde bekendheid met horrorklassiekers als The Texas Chainsaw Massacre, Salem's Lot en Poltergeist. De laatste tijd hoorden we echter vrij weinig van de regisseur. Maar dit jaar is Hooper weer helemaal terug met Djinn, een unieke spookhuis thriller waarin wordt ingegaan op de duistere waarheid achter de klassieke sprookjes over geesten.

Het scenario komt van David Tully en volgt een jong en aantrekkelijk stel, gespeeld door Khalid Laith en Razane Jammal, die terugkeren in hun luxe appartement na een reis naar de VS. Ze komen erachter dat er geesten in hun huis wonen die bekend staan als Djinn.

De koninklijke familie van Abu Dhabi is van mening dat Hoopers film een verkeerde politieke boodschap uitdraagt en wil dat Djinn niet uitgebracht wordt. Toch bevindt de film zich volop in post-productie en is het de verwachting dat deze later dit jaar zal worden uitgebracht.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UndercoverPanda

Avatar

Ziet er een beetje uit als Paranormal Activity in het Midden-Oosten, aan de hand van de trailer valt er verder nog niet veel over te zeggen..

Die 'verkeerde' politieke boodschap kan ik ook niet echt uit de trailer halen. :?

justinschuurbiers

Avatar

UndercoverPanda "Ziet er een beetje uit als Paranormal Activity in het Midden-Oosten, aan de hand van de trailer valt er verder nog niet veel over te zeggen..

Die 'verkeerde' politieke boodschap kan ik ook niet echt uit de trailer halen. :?"

Met de politieke boodschap bedoelen ze waarschijnlijk dat er generalisatie plaatsvindt; dat Djinns uit het Midden-Oosten komen!

Rorschach

Avatar

Tobe Hooper heeft best leuke dingen gemaakt in het verleden, maar als ik van de trailer moet afgaan ziet dit er niet best uit. Beetje een 13 in een dozijn slasher, maar dan met een Oosters tintje.

Pete_027

Avatar

Blijft helaas een ondergewaardeerde regisseur maar dit is niet echt iets waar ik op zit te wachten. Jammer dat het niet in Amerika afspeelt.

Hooper`s The Toolbox Murders was ook erg goed:Y

Jonathancrane

Avatar

Ik vrees alleen dat Tobe Hooper een beetje opgedroogd is met de ideetjes die hij probeert te verfilmen, net als John Carpenter. The Ward was afschuwelijk.

RyanD

Avatar

Op basis van de trailerfootage zou ik de film een kruising noemen tussen Paranormal Activity en The Haunting (of elk ander spookhuisplot). Waar de film wel interressant kan worden is de Oosterse draai die eraan gegeven is. De film lijkt het Arabische perspectief te hebben gekozen voor het vertellen van een spookverhaal. En dat kan verfrissend werken. Als ik mij goed heb laten inlezen kunnen 'djinns' menselijke vormen aannemen en beslag nemen op iemands lichaam. Ik hoop dat de film daar wat mee gaat doen. In plaats van uit te vallen op het uitgekouwde principe 'demoon blijkt op het einde een geschminkte clown met lenzen te zijn'.

NothingPersonal

Avatar

Jonathancrane "Ik vrees alleen dat Tobe Hooper een beetje opgedroogd is met de ideetjes die hij probeert te verfilmen, net als John Carpenter. The Ward was afschuwelijk."


Haha The Ward was inderdaad niet zo best 8-)
Na het zien van de trailer was ik redelijk enthousiast, na het zien van de film verdrietig en maar snel The Thing aangezet!

NieuwsFilm

meest populair