Monty Python weer bij elkaar voor nieuwe film

Vijftal werkt mee aan een live-action/CG sci-fi genaamd 'Absolutely Anything'.

De overgebleven leden van de Monty Python groep, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin, zijn sinds de dood van Graham Chapman in 1989 vrijwel nooit meer als Monty Python naar buiten gekomen. Wel werkten ze de afgelopen jaren zo nu en dan eens samen aan een project.

Daar komt nu weer een film bij, namelijk Absolutely Anything, een live-action/CG sci-fi waarin de heren enkele aliens van een stem zullen voorzien. Ze schenken een mens de gave waarmee diegene alles kan doen wat hij wil. Dit doen de aliens omdat ze benieuwd zijn wat voor puinhoop dit zal opleveren.

Variety bericht dat de film wordt geregisseerd door Jones, de maker van The Wind in the Willows (1996), tevens een soort kleine Monty Python reünie. Jones co-regisseerde verder Monty Python and the Holy Grail en nam Life of Brian en The Meaning of Life in zijn eentje voor zijn rekening. Over Absolutely Anything zegt hij het volgende: “it’s not a Monty Python picture, but it certainly has that sensibility.”

Jones en Gavin Scott werken al zo'n twintig jaar aan het script van de film, uiteraard met heel wat tussenpozen. Het verhaal bevat verder een pratende hond die meer van de ellende om hen heen lijkt te snappen dan de rest. Robin Williams zal dit beest waarschijnlijk van een strot voorzien. Een andere rol waarmee de acteur in verband wordt gebracht is een pompeuze Fransman die doet denken aan Inspector Clouseau.

Gilliam, Cleese en Palin hebben reeds toegezegd om mee te werken aan de film, terwijl producent Mike Medavoy (The Pink Panther, Black Swan) en de andere producenten bezig zijn met het overhalen van Idle.

Absolutely Anything moet dit jaar uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair