Algemeen

Gouden Beer voor Gegen die Wand

door FilmTotaal op 14.02.2004 om 18:28 in Algemeen
De Duitse film Gegen die Wand (Head On) heeft zaterdag op het 54e internationale filmfestival in Berlijn de Gouden Beer gewonnen. De prijs werd door juryvoorzitter Frances McDormand, een Amerikaanse actrice overhandigd aan de Turkse regisseur Fatih Akin.

Gegen die Wand vertelt het verhaal van een jonge Turkse uit Hamburg die haar conservatieve ouderlijk huis ontvlucht. De film benadrukt de moeilijkheden van de tweede generatie Turken in Duitsland. De Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Théron (die in Monster een seriemoordenaar speelt) en de Colombiaanse Catalina Sandino Moreno (voor haar rol als drugsrunner in Maria Full of Grace) kregen beiden de Zilveren Beer voor de beste actrice.

De prijs voor beste acteur ging naar de Uruguayaan Daniel Hendler voor zijn rol in El Abrazo Partido. Deze lowbudgetfilm van de Argentijnse regisseur Daniel Burman (30) kreeg bovendien een Zilveren Beer. De film gaat over een Argentijn die in Israël naar zijn vader op zoek gaat.

De Zilveren Beer voor de beste regisseur ging naar de Koreaan Kim Ki-duk. Hij maakte de film La Samaritaine. De Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Théron (Monster) en de Colombiaanse Catalina Sandino Moreno (Maria Full of Grace) kregen beiden de Zilveren Beer voor de beste actrice.

De prijs voor beste acteur ging naar de Uruguyaan Daniel Hendler voor zijn rol in El Abrazo Partido, een lowbudgetfilm van de Argentijnse regisseur Daniel Burman.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair