Algemeen

Fraaie & onthullende poster Prometheus!

En een mooie reeks concept-art van de sci-fi film van Ridley Scott.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 17.05.2012 om 14:46 in Algemeen
Hieronder zie je een fraaie nieuwe poster van de film Prometheus waarop onder meer de misschien iets overbodige aankondiging staat dat de film is gemaakt door de regisseur van Alien (1979) en Gladiator (2000). Verder zien we enkele hoofdpersonages en een enorme explosie die wordt veroorzaakt door een crash van twee ruimtevoertuigen. Mocht je nog weinig beelden uit de film hebben gezien, dan geeft deze poster misschien net even te veel weg. De kans is echter groot dat je hem vandaag of morgen in abri's of de bioscoophal ziet hangen.

In Nederland verschijnt de sci-fi actiefilm van regisseur Ridley Scott op 30 mei in de (3D) bioscoop. Hoofdrollen zijn voor Michael Fassbender, Noomi Rapace, Idris Elba en Charlize Theron.
Hieronder zie je concept-art en een aantal foto's van achter de schermen van de film die circa $120 tot $130 miljoen kostte om te maken en zo'n 1.300 CGI shots bevat.

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pringles

Avatar

Gelukkig is de film in nederland gekeurd voor 16 jaar en ouder! maar dat wisten jullie natuurlijk al...

Chrischzz

Avatar

2001 was dan ook een meesterlijk saaie film... Deze wordt ook gebruikt voor mensen die insomnia hebben.. Schijnt wel te werken..

11qqaazz

Avatar

Leuk....nog nooit heeft een poster, een zo grote spoiler gehad...

benjamin

Avatar

McGraig "Ik licht toe: Alien was te gek binnen het genre. Maar bij Prometheus beweert men dat het hier een film betreft die vragen stelt over het ontstaan van de mensheid. Arthur C. Clark en Stanley Kubrick hebben in de jaren '60 heel veel research gedaan voor ze met het project begonnen. Alles was in de tijd dat 2001 gemaakt werd eventueel mogelijk in de toekomst zoals die er toen uit zag. In Prometheus ziet het er prachtig uit maar geen enkele wetenschapper zou zulke schepen bouwen. Is niet functioneel. Bovendien is er in de ruimte geen geluid mogelijk. Maar misschien is het wel een geweldige film; maar het wordt gebracht alsof het één of andere filosofische sf film gaat worden. Da's natuurlijk onzin."


Maar niemand verbiedt je om je eigen en misschien wel meer realistische verwachtingen te hebben. Persoonlijk vermoed ik ook dat het geen filosofisch meesterwerk zal worden, maar (hopelijk) gewoon een spannende film. Als het die verwachtingen waar maakt, ben ik tevreden.

Ed Crane

Avatar

Ach wel nee, deel 3 (de assembly cut versie) is een juweeltje, maar een 'required taste'. Deel 4 is de minste, die past qua stijl gewoon niet in de reeks, maar is op zichzelf bezien toch heel vet. Een soort goor macaber duister sprookje over freaks. Geschreven door Joss Whedon, inderdaad, de man achter The Avengers.

JamesBond

Avatar

Ook al wordt dit een horror... Ik moet deze film zien!

Bintzak

Avatar

McGraig "Mijn idee hierover...

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die hier weinig in ziet. Alien was gewoon leuk popcorn vermaak. Dit komt me iets te pretentieus over. Als je een bloedserieuze sf film wilt maken kan dit alleen als je het aanpakt zoals Kubrick en Clarck met 2001. Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet en die bizarre onzinnige nonfunctionele vormgeving is ook niet geloofwaardig. Bovendien ben ik niet zo gecharmeerd van Ridley Scott. Maar goed..... wie weet haalt hij toch nog een keer het niveau van Blade Runner.

Helaas zag de trailer er in 3D niet best uit. Spidey trouwens wel"2001 was mooi om te zien maar wel Saaaaaaai.

En in de Alien films was het altijd een werk-omgeving waar het zich afspeelde, De Nostromo was een goederenschip en de basis in deel 2 diende om menselijk leven op anderen planeten mogelijk te maken.

ik weet niet wat je met de omgeving bedoeld, de beelden gebouwen of landschap? De piramides zijn ook zinloze gebouwen een hoop stenen met een grafkelder en zo zijn er meer gebouwen uit de oudheid die totaal zinloos zijn, en tegenwoordig worden ook nog zinloze gebouwen gemaakt omdat het kan!

Stukfruit

Avatar

:D NOG TWEE WEKEN EN DAN MOGEN WE HEM EINDELIJK ZIEN!! :D

#posi #tivi #teit

Frietgezicht

Avatar

McGraig "Mijn idee hierover...

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die hier weinig in ziet. Alien was gewoon leuk popcorn vermaak. Dit komt me iets te pretentieus over. Als je een bloedserieuze sf film wilt maken kan dit alleen als je het aanpakt zoals Kubrick en Clarck met 2001. Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet en die bizarre onzinnige nonfunctionele vormgeving is ook niet geloofwaardig. Bovendien ben ik niet zo gecharmeerd van Ridley Scott. Maar goed..... wie weet haalt hij toch nog een keer het niveau van Blade Runner.

Helaas zag de trailer er in 3D niet best uit. Spidey trouwens wel"


Dit bericht heb ik ook al in het laatste Prometheus-artikel gelezen,je valt in herhaling :P

ghossler

Avatar

Deze film lijkt mij wel cool en zal waarschijnlijk door de hele media... opgeblazen worden... mar ik zie dit meer als de donkere versie van een grote avatar-film. Lijkt qua mooie graphics, omgeving etc etc. beetje als avatar wereld enzo.. maargoed dat vind ik hoor...

McGraig

Avatar

chewy "Mooie posters tof gemaakt :+ . Kan eigelijk niet wachten op prometheus om hem op het witte doek te zien en daarna te kopen ;) . Paar weeken geleden had ik alien 1 alien 2 en alien 3 gezien en deel 3 viel me erg tegen deel 1.2 vond ik de beste van de 3

T+)"


Mocht je vanwege deel 3 nummertje 4 niet meer aandurven: die is weer een stuk beter.

McGraig

Avatar

Ik licht toe: Alien was te gek binnen het genre. Maar bij Prometheus beweert men dat het hier een film betreft die vragen stelt over het ontstaan van de mensheid. Arthur C. Clark en Stanley Kubrick hebben in de jaren '60 heel veel research gedaan voor ze met het project begonnen. Alles was in de tijd dat 2001 gemaakt werd eventueel mogelijk in de toekomst zoals die er toen uit zag. In Prometheus ziet het er prachtig uit maar geen enkele wetenschapper zou zulke schepen bouwen. Is niet functioneel. Bovendien is er in de ruimte geen geluid mogelijk. Maar misschien is het wel een geweldige film; maar het wordt gebracht alsof het één of andere filosofische sf film gaat worden. Da's natuurlijk onzin.

5ieb

Avatar

@ McGraig

Je mist het hele punt. Wie heeft gezegd of heeft je doen denken dat dit een film is over het ontstaan van de mens (op een serieuze manier zoals Kubrick)? Nee, Kubrick had apen op de maan (hahahaha).

Door het beperkte budget eind jaren '70 en blokkerige ruimteschepen moest hij met een prequel wel een en ander overnemen (Aerodynamica is niet echt nodig in de ruimte dus waarom zo mooi afgewerkt.).

[spoiler]De film komt via de trailer heel spannend over. Het verteld iets over het ontstaan van de Alien en waarom het grote bedrijf 'Wayland' hier steeds achter zit. Dit bedrijf komt in alle Alien films voor.[spoiler]

Tip: niet mauwen en gewoon kijken. ;) :)

chewy

Avatar

McGraig "Mocht je vanwege deel 3 nummertje 4 niet meer aandurven: die is weer een stuk beter."
oke , ik ga hem gelijk kijken :+

Ed Crane

Avatar

*poster: geinig. De film zit vol verwijzingen naar klassieke jaren 50/ 60 sf en de poster heeft ook precies de vormgeving van sf-boekjes/ films uit die tijd.

*over dat de film serieuze vragen stelt/ 2001. Dit is niet serieus, het gaat hier meer om Lovecraft dan om 2001. Als je serieus de theorie wil bespreken dat we door buitenaardse wezens zijn geschapen, dan zorg je ervoor dat die scheppers van ons of zoals bij 2001 onzichtbaar blijven, of dat het van die hogere, engelachtige wezens zijn, een beetje zoals in Kingdom of the Crystal Skull. Scott doet je eerst die vraag stellen, vervolgens blijken we geschapen door macabere monsters die ons om fucked up redenen gebruiken en gore dingen met ons uithalen. Alsof Scott met z'n film echt serieus de theorie naar voren wil brengen en serieus wil bespreken dat de mensheid is geschapen door macabere monsters die ons om redenen gebruiken en gore dingen met ons uithalen. Prometheus is boven alles (space)horror, het gaat er niet om 'zou dit echt zo zijn?', maar 'hoe extreem naar en fucked up zou het zijn als dit waar zou zijn?'. Zo moet je het zien.

Banned

Avatar

AAAHn daar heb je nu een mooi knappe poster. die wil ik wel op de blu-ray zien staan. Héél knap.

chewy

Avatar

Mooie posters tof gemaakt :+ . Kan eigelijk niet wachten op prometheus om hem op het witte doek te zien en daarna te kopen ;) . Paar weeken geleden had ik alien 1 alien 2 en alien 3 gezien en deel 3 viel me erg tegen deel 1.2 vond ik de beste van de 3


T+)

SeanDeNiro

Avatar

McGraig 17-05-2012 14:56 Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet|||Heb jij de film al gezien dan? En het schip heeft genoeg zuurstof aan boord om een flinke knal te veroorzaken. Bekijk de vertraagde versie van de trailer maar eens dan zie je dat ieder detail aanwezig is en klopt. En je vraagt je af of Prometheus de diepzinnige vragen wel kan beantwoorden terwijl je de Avengers topvermaak vind, las ik in een ander topic. Ieder zijn smaak maar als je zoiets zegt dan spreek je met 2 tongen.
Ik vind de poster 13 in een dozijn terwijl de volledige trailer de beste trailer is die ik ooit gezien heb. Mijn verwachtingen zijn dan ook ultra hoog gespannen. Ik verwacht een top 25 aller tijden film en zal het 2 juni in Imax 3d wel zien.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Ach wel nee, deel 3 (de assembly cut versie) is een juweeltje, maar een 'required taste'. Deel 4 is de minste, die past qua stijl gewoon niet in de reeks, maar is op zichzelf bezien toch heel vet. Een soort goor macaber duister sprookje over freaks. Geschreven door Joss Whedon, inderdaad, de man achter The Avengers."


Idd,eigenlijk is deel 4 gewoon een hersenloos popcorn-filmpje geworden die wel vermaakt maar daardoor anders is dan de rest. Deel 1 echte thriller,2 meer een actiefilm en 3 hoe jij het beschrijft.
Toch jammer dat er nooit een deel 5 kwam,het einde van deel 4 was erg open en dan zou je eindelijk Earth keer zien in de Alien-reeks. Vind de reeks niet 'af' voelen.

Secret1994goesFilm

Avatar

In het begin vond ik het niet echt wow...
maar na zien van paar trailers ziet het er wel een machtige film uit.

Chrischzz

Avatar

McGraig "Mocht je vanwege deel 3 nummertje 4 niet meer aandurven: die is weer een stuk beter."


Ligt eraan welke deel3 je ziet..

A3 de directors cut is een meesterlijke film.. Misschien we beter dan het Cameron actie verhicel.. Maar dan ook totaal verschillende soort films..

huyg

Avatar

McGraig "Ik licht toe: Alien was te gek binnen het genre. Maar bij Prometheus beweert men dat het hier een film betreft die vragen stelt over het ontstaan van de mensheid. Arthur C. Clark en Stanley Kubrick hebben in de jaren '60 heel veel research gedaan voor ze met het project begonnen. Alles was in de tijd dat 2001 gemaakt werd eventueel mogelijk in de toekomst zoals die er toen uit zag. In Prometheus ziet het er prachtig uit maar geen enkele wetenschapper zou zulke schepen bouwen. Is niet functioneel. Bovendien is er in de ruimte geen geluid mogelijk. Maar misschien is het wel een geweldige film; maar het wordt gebracht alsof het één of andere filosofische sf film gaat worden. Da's natuurlijk onzin."


Zullen we eerst eens naar de film gaan kijken en daarna gaan filosoferen ? Misschien is het wel gewoon domweg een geweldige sf film waar er lang niet genoeg van gemaakt worden.

McGraig

Avatar

SeanDeNiro "McGraig 17-05-2012 14:56 Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet|||Heb jij de film al gezien dan? En het schip heeft genoeg zuurstof aan boord om een flinke knal te veroorzaken. Bekijk de vertraagde versie van de trailer maar eens dan zie je dat ieder detail aanwezig is en klopt. En je vraagt je af of Prometheus de diepzinnige vragen wel kan beantwoorden terwijl je de Avengers topvermaak vind, las ik in een ander topic. Ieder zijn smaak maar als je zoiets zegt dan spreek je met 2 tongen.
Ik vind de poster 13 in een dozijn terwijl de volledige trailer de beste trailer is die ik ooit gezien heb. Mijn verwachtingen zijn dan ook ultra hoog gespannen. Ik verwacht een top 25 aller tijden film en zal het 2 juni in Imax 3d wel zien."Ik spreek wel vaker met dubbele tong; gisterenavond nog :-). Maar goed; we wachten af. Ik hoop dat je verwachtingen uit komen. The Avengers is toch iets heel anders dan Prometheus? De makers hebben toch nooit beweerd iets diepgaands te willen neerzetten? Dat achter Prometheus wel een filosofische laag zou zitten verzin ik niet. Dat is iets wat de studio naar buiten brengt.

Secret1994goesFilm

Avatar

OFF TOPIC... Ondertussen is een minuut geleden de eerste Teaser Poster van SKyfall uitgekomen...
IK had hier wel naar uitgekeken want was gisteren al aangekondigd dat ie ging komen... DIT is het resultaat
afbeelding

Moviemagic

Avatar

McGraig "Ik licht toe: Alien was te gek binnen het genre. Maar bij Prometheus beweert men dat het hier een film betreft die vragen stelt over het ontstaan van de mensheid. Arthur C. Clark en Stanley Kubrick hebben in de jaren '60 heel veel research gedaan voor ze met het project begonnen. Alles was in de tijd dat 2001 gemaakt werd eventueel mogelijk in de toekomst zoals die er toen uit zag. In Prometheus ziet het er prachtig uit maar geen enkele wetenschapper zou zulke schepen bouwen. Is niet functioneel. Bovendien is er in de ruimte geen geluid mogelijk. Maar misschien is het wel een geweldige film; maar het wordt gebracht alsof het één of andere filosofische sf film gaat worden. Da's natuurlijk onzin."


Als je elke film op realiteitszin moet gaan waarderen dan kom je altijd bedrogen uit. In elke film gebeuren zaken en doen mensen dingen die normaliter niet kunnen. 2001 ondanks de vooronderzoeken heeft ook zijn gaten. Gewoon kijken lekker prometheus kijken en niet teveel nadenken over de realiteit erachter.

koosvriendloos

Avatar

McGraig "Mijn idee hierover...

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die hier weinig in ziet. Alien was gewoon leuk popcorn vermaak. Dit komt me iets te pretentieus over. Als je een bloedserieuze sf film wilt maken kan dit alleen als je het aanpakt zoals Kubrick en Clarck met 2001. Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet en die bizarre onzinnige nonfunctionele vormgeving is ook niet geloofwaardig. Bovendien ben ik niet zo gecharmeerd van Ridley Scott. Maar goed..... wie weet haalt hij toch nog een keer het niveau van Blade Runner.

Helaas zag de trailer er in 3D niet best uit. Spidey trouwens wel"
dude krijg een leven en LoL dan hoef je zulke troep niet te schrijven groetjes uit groningen

McGraig

Avatar

Mijn idee hierover...

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die hier weinig in ziet. Alien was gewoon leuk popcorn vermaak. Dit komt me iets te pretentieus over. Als je een bloedserieuze sf film wilt maken kan dit alleen als je het aanpakt zoals Kubrick en Clarck met 2001. Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet en die bizarre onzinnige nonfunctionele vormgeving is ook niet geloofwaardig. Bovendien ben ik niet zo gecharmeerd van Ridley Scott. Maar goed..... wie weet haalt hij toch nog een keer het niveau van Blade Runner.

Helaas zag de trailer er in 3D niet best uit. Spidey trouwens wel

11qqaazz

Avatar

En toch als ik deze poster zie....denk ik dat ik weet hoe deze film gaat aflopen. (Ja als je Alien gezien heb weet je dat ook....)

Velociraptor

Avatar

Ik vind het persoonlijk geen mooie poster.
Die eerste poster was mooier. Deze 'schreeuwt' teveel naar mijn mening

Maar de film lijkt me echt awesome! :E

Darthmar

Avatar

Na het zien van alle trailers, spots en virals denk ik dat deze film gewoon een herhaling van zetten is. Oftwel gewoon Alien alleen dan met andere aliens, alhoewel...
Dit is mijn theorie: volgens mij zijn dit de gewoon de voorlopers van de xenomorph uit Alien want ik denk dat de door aanwezigheid van de mensen de nieuwe aliens (xenomorps) ontstaan

Maar ondanks dat zal ik de film zeker gaan kijken want ik ben een fan de originele films.

skullsplitter

Avatar

Ik ben persoonlijk bang dat Prometheus hetzelfde basisidee als AvP had en het net iets beter brengt met een net iets andere invulling... Maar ik hoop dat ik ernaast zit...

Steve-O

Avatar

McGraig "Mijn idee hierover...

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die hier weinig in ziet. Alien was gewoon leuk popcorn vermaak. Dit komt me iets te pretentieus over. Als je een bloedserieuze sf film wilt maken kan dit alleen als je het aanpakt zoals Kubrick en Clarck met 2001. Al die herrie in de ruimte kan zowiezo al niet en die bizarre onzinnige nonfunctionele vormgeving is ook niet geloofwaardig. Bovendien ben ik niet zo gecharmeerd van Ridley Scott. Maar goed..... wie weet haalt hij toch nog een keer het niveau van Blade Runner.

Helaas zag de trailer er in 3D niet best uit. Spidey trouwens wel"

.. Oké... Ik vond de trailer er wel top uitzien in 3D. Waarom dit geen serieuze sci-fi film kan zijn en 2001 wel snap ik niet helemaal. Alien was nou niet bepaald een popcorn-vermaak film :} Maar een serieuze beklemmende sci-fi classic!