Video

Hinten eindcredits Prometheus naar Prometheus 2?

Nieuwe beelden via verwijzing aan einde sci-fi actiefilm van Ridley Scott.

door Bram de Groot op 12.06.2012 om 11:34 in Video
Als je de eindcredits van Prometheus van regisseur Ridley Scott hebt afgekeken, dan viel je mogelijk op dat het logo van het fictieve bedrijf Weyland Corp opduikt. De website Movieviral ontdekte dat de vermelde webadres/datum leidt naar een website WhatIs101112.com, waarop een kort YouTube filmpje te zien is.

De viral laat Peter Weyland (Guy Pearce) zien. Deze groeit later uit tot de eigenaar van het fictieve bedrijf Weyland Corp. We zien hem waarschijnlijk net voor het houden van een toespraak die in een eerdere viral te zien is. In het nieuwe filmpje citeert Weyland de filosoof Friedrich Nietzsche. Het citaat is afkomstig uit het boek Aldus sprak Zarathoestra. Bekijk de video hieronder:Het vermoeden is dat er meer en mogelijk wat duidelijkere filmpjes op de website verschijnen en dat ze opbouwen naar een tweede deel, waar regisseur Scott al eerder over sprak. Een andere mogelijkheid is dat het dient als promotiemateriaal voor de Dvd/Blu-Ray release.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pecanbroodje

Avatar

Dat is interessant. Deel 2 over de Ubermensch?

Erg benieuwd wat ze met Nietzsche gaan doen, de man is in de historie meermaals verkeerd geïnterpreteerd.

krisiz

Avatar

Laat maar komen! Ik heb echt genoten van Prometheus, wat iedereen er ook over zegt!

Gigan72

Avatar

Thats good news

Ik hoop dat ze zo snel mogelijk beginnen aan deel 2
want er zijn zo veel vragen nog waar nog geen antwoord op is gekomen.

Ereptile

Avatar

Ik hou van dit soort promoties :D Via een credit van een film komen er hints online :D

Stukfruit

Avatar

pecanbroodje "Dat is interessant. Deel 2 over de Ubermensch?"


En dus een verbinding met die "engineers", want dat waren ook net ubermenschen met al die overdreven spiermassa voor iedere "persoon" :P

Prometheus zal dus verdergaan waar deel 1 ophield. Goh, verassing :E

2ndSystem

Avatar

LAATSTE PROMETHEUS NEWS: EXTENDED CUT AANGEKONDIGD!!!

http://www.movie-censorship.com/news_en.php?ID=3792

hell yeah8-) precies zoals ik zei 20min extra!:E can't wait to own it!

pecanbroodje

Avatar

Stukfruit "En dus een verbinding met die "engineers", want dat waren ook net ubermenschen met al die overdreven spiermassa voor iedere "persoon" :P

Prometheus zal dus verdergaan waar deel 1 ophield. Goh, verassing :E"


De film zie ik vrijdag pas, maar overdreven spiermassa's klinkt eerder als Hitlers Ubermenschen;)

Ed Crane

Avatar

pecanbroodje "Dat is interessant. Deel 2 over de Ubermensch?

Erg benieuwd wat ze met Nietzsche gaan doen, de man is in de historie meermaals verkeerd geïnterpreteerd."


Lijkt me nou niet dat ze echt specifiek veel met Nietzsche doen anders dan dat de Engineers opperwezens zijn die ons om de één of andere reden hebben gecreëerd om over te heersen/ als materiaal te gebruiken voor hun eigen doel/ visie. Oh, en natuurlijk dat God niet bestaat.

Overigens is het natuurlijk niet echt origineel. Prometheus leek al op 2001, nu refereert het óók al net als 2001 aan Nietzsche's Zarathustra.

(...en over mensen die zeggen dat Nietzsche zo vaak verkeerd geïnterpreteerd is, klopt, maar zelf interpreteren ze hem doorgaans net zozeer verkeerd, zwakken ze'm helemaal af alsof hij helemaal geen enkele kwalijke denkbeelden had etc..)

VLT

Avatar

Daarom dus dat er niet gekozen is voor een oud persoon om de stokoude weyland in prometheus te vertolken maar voor een 'jong' persoon om dit soort filmpjes te maken?

FilmMaster

Avatar

Gigan72 "Thats good news

Ik hoop dat ze zo snel mogelijk beginnen aan deel 2
want er zijn zo veel vragen nog waar nog geen antwoord op is gekomen."

Ridley mag wel opschieten met ze nieuwe films,hij is al over de 70 als ik me niet vergis.

JamesBond

Avatar

Ik wil 'Prometheus' graag zien, maakt me niet uit of het een teleurstelling is!
Probleem dat ik te jong ben :(

Ik vind het filmpje er op zich niet heel speciaal uitzien...

pecanbroodje

Avatar

Ed Crane "Lijkt me nou niet dat ze echt specifiek veel met Nietzsche doen anders dan dat de Engineers opperwezens zijn die ons om de één of andere reden hebben gecreëerd om over te heersen/ als materiaal te gebruiken voor hun eigen doel/ visie. Oh, en natuurlijk dat God niet bestaat.

Overigens is het natuurlijk niet echt origineel. Prometheus leek al op 2001, nu refereert het óók al net als 2001 aan Nietzsche's Zarathustra.

(...en over mensen die zeggen dat Nietzsche zo vaak verkeerd geïnterpreteerd is, klopt, maar zelf interpreteren ze hem doorgaans net zozeer verkeerd, zwakken ze'm helemaal af alsof hij helemaal geen enkele kwalijke denkbeelden had etc..)"


Nietzsche interpreteren is een uitdaging op zich. 'Kwalijke denkbeelden' zijn juist moeilijk zo de kwalificeren, omdat hij heel de ethiek en het moraal op het spel zet. Hij was echter geen militant. Wel iemand die strijd verheerlijkt boven het sociale, maar eerder een soort kunstzinnige strijd.

Ik ben nu wel benieuwd naar Prometheus (was het al)... ik heb wel het vermoeden de clou nu door te hebben:P.

Ed Crane

Avatar

VLT "Daarom dus dat er niet gekozen is voor een oud persoon om de stokoude weyland in prometheus te vertolken maar voor een 'jong' persoon om dit soort filmpjes te maken?"


De reden dat ze een jonger iemand hebben gekozen die ouder is gemaakt is dat er in het script een scene zat waarin David Weyland bezoekt via die droomtechnologie in de film, en daarin is Weyland zoals hij zou willen zijn: jong (en op een zeilboot of op een jacht of zo in de zee). Uiteindelijk hebben ze die scene niet opgenomen, maar de rol was toen al gecast etc. Uiteindelijk hebben ze toen maar die TED-talk viral bedacht om tóch nog een soort reden te hebben voor het feit dat er een jonger iemand een oud iemand speelt, ipv dat ze gewoon een oud iemand hadden gecast.

batmaster

Avatar

FilmMaster "Ridley mag wel opschieten met ze nieuwe films,hij is al over de 70 als ik me niet vergis."


Woody Allen maakt ook nog steeds films!

pringles

Avatar

Batman4 "Ik wil 'Prometheus' graag zien, maakt me niet uit of het een teleurstelling is!
Probleem dat ik te jong ben :(

Ik vind het filmpje er op zich niet heel speciaal uitzien..."


Je kunt tegenwoordig zeer makkelijk binnen komen, ondanks de boetes die de bioscopen krijgen

FilmMaster

Avatar

batmaster "Woody Allen maakt ook nog steeds films!"

ja klopt.

Frietgezicht

Avatar

Scott zei dit gisteren over deel 2

Regisseur Ridley Scott is nog niet klaar met Prometheus. Vandaag heeft hij in een interview met The Hollywood Reporter de toekomst van de science fiction-film toegelicht. Let op: Onderstaand bericht heeft spoilers, dus als je Prometheus nog niet hebt gezien: ga snel naar een ander nieuwtje kijken.

"Vanaf het prille begin was ik aan het spelen met het idee dat de film zich goed zou lenen voor een vervolg," zo legt Scott uit. "Ik wilde God nog niet ontmoeten in de eerste film. Ik wilde het open laten zodat Shaw kon zeggen 'Ik wil niet terug waar ik vandaan kom. Ik wil gaan naar waar zij vandaan komen.' "

Scott meldt dat de oorspronkelijke titel van Prometheus eerst Paradise was, een naam dat mogelijk de titel van de tweede film gaat worden. "Ik vind het geweldig om te ontdekken waar [Dr. Shaw] hierna naartoe gaat en wat ze doet als ze er komt," zegt Scott. "Want als het het paradijs is, dan kan het paradijs niet zijn wat je denkt dat het is. Het Paradijs is iets dat extreem sinister en bedreigend is. Omdat [de Engineers] van die agressieve klootzakken zijn. Ik heb het er altijd in gehad dat het Godachtige wezen helemaal niet zo aardig is en zeker geen God is."

nieuwslaatste nieuws

meest populair