Lost in Translation trekt volle zalen

De Amerikaanse tragikomedie Lost in Translation is een groot succes in de Nederlandse bioscopen. Dat meldde distributeur A-Film vrijdag. De eerste dagen dat de film in Nederland te zien was, waren vrijwel alle voorstellingen uitverkocht.

Alleen al de eerste avond trok de film meer dan 3000 bezoekers. ,,Dat is voor een film die alleen maar in kleine filmtheaters wordt uitgebracht een onwaarschijnlijk aantal'', legt een zegsvrouw van A-Film uit. De film draait op dit moment in negentien zalen in Nederland, maar volgende week wordt dit aantal verveelvoudigd.

Lost in Translation is de tweede film van regisseur Sofia Coppola en vertelt het tragikomische verhaal van twee gedesillusioneerde Amerikanen die elkaar in Tokio ontmoeten. Gedurende een week zoeken een verlepte acteur en de verwaarloosde vrouw van een succesvolle fotograaf zich een weg door de vreemde Japanse hoofdstad. De hoofdrollen worden vertolkt door Bill Murray en Scarlett Johansson.

Sinds zijn wereldpremière in september vorige jaar heeft de film al tientallen internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. Lost in Translation is ook een van de grote kanshebbers op de Oscar-uitreiking volgende week zondag. De film is genomineerd als beste film en voor beste regie, beste mannelijke hoofdrol (Murray) en beste script (ook Sofia Coppola).



NieuwsFilm

meest populair