Algemeen

Titanic slechtste Oscar-winnaar ooit

door FilmTotaal op 25.02.2004 om 11:03 in Algemeen
'Titanic' is verkozen tot de film die het minst verdiende een Oscar te winnen. Haar regisseur James Cameron werd bekroond met de titel minst verdiende regisseur die ooit een Oscar won. Dit is de uitslag van een poll gehouden door het Britse filmblad Total Film. In totaal hebben 3.921 mensen hun stem uitgebracht op de films en acteurs die het eigenlijk niet verdienden om het gouden beeldje mee naar huis te mogen nemen.

Russell Crowe had voor 'Gladiator' nooit de Oscar mogen hebben. Bij de vrouwen is dat Gwyneth Paltrow voor haar rol in 'Shakespeare in Love'. Tevens werd de lezers ook gevraagd wie hun meest favoriete Oscar-winnaars waren. 'The Godfather' werd verkozen tot beste Oscar-winnaar. Steven Spielberg werd met overweldigende cijfers benoemd tot de meest verdiende Oscar-winnaar voor 'Schindler's List'.

Robert De Niro werd gekozen tot beste acteur voor zijn rol in 'Raging Bull', terwijl Jodie Foster hem zeker verdiende voor haar vertolking van FBI-agente Clarice Starling in 'The Silence of the Lambs'. Of zondag een meest of minst verdiende Oscar-winnaar uit de bus komt rollen, moet nog even afgewacht worden.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Aziez

Avatar

Op zich wel terecht allemaal (vooral over de Titanic)

Hoewel ik het niet zeker weet over Jodie Foster in "Silence of the Lambs"

Stok

Avatar

Wat is er mis met Russel Crowe's rol als de gladiator??

Natasja

Avatar

* heeft deja-vu *

heb ik dit nou niet eerder gehoord?
Ik vind het onwijs stom! TITANIC IS 1 VAN DE BESTE FILM :Y

( ooh sorry caps lock :S )

Bukowski

Avatar

Het is wel erg in om Titanic tegenwoordig af te kraken.
Bij minst verdiende oscar denk ik toch meer aan films als Driving Miss Daisy (hoewel ik nu zie dat er ook niet echt veel keus was) of in het jaar dat The Englisch Patient won, had natuurlijk Fargo moeten winnen. En vorig jaar nog Chigago terwijl ik The Pianist veel beter vond.

Kenji

Avatar

Bukowski "Het is wel erg in om Titanic tegenwoordig af te kraken."
Nogal, ja. Het is allemaal de schuld van Celine Dion, met dat afgrijselijke liedje van d'r. Daar had Cameron zich verre van moeten houden... want verder is Titanic echt niet de meest waardeloze Oscarwinnaar ooit.

Keyser Söze

Avatar

3.921 mensen hebben gestemd.....

Weer zo'n slechte poll van een bejaardeblad in Engeland wat dan weer representatief moet zijn voor halve wereld ofzo ??? bijna elke poll op internet krijgt al minstens 10 keer zoveel stemmen.

:r

Daarnaast was titanic ook bagger en geen oscar waard maar er zijn meer dan genoeg andere voorbeelden van slechtere oscarwinnaars te bedenken.

shaffa2

Avatar

Keyser Söze "3.921 mensen hebben gestemd.....

Weer zo'n slechte poll van een bejaardeblad in Engeland wat dan weer representatief moet zijn voor halve wereld ofzo ??? bijna elke poll op internet krijgt al minstens 10 keer zoveel stemmen."

Niet die van FOTV... (Haha, sorryyyyy) >Smiley face

Peter

Avatar

Keyser Söze "Weer zo'n slechte poll van een bejaardeblad in Engeland wat dan weer representatief moet zijn voor halve wereld ofzo ??? bijna elke poll op internet krijgt al minstens 10 keer zoveel stemmen."

De enige plek waar ik zie staan dat dit representatief zou moeten zijn voor de hele wereld is in jouw reactie; in het nieuwsbericht staat gewoon dat het blad 3921 mensen heeft ondervraagd in een poll...

Happyhenk

Avatar

Peter "De enige plek waar ik zie staan dat dit representatief zou moeten zijn voor de hele wereld is in jouw reactie; in het nieuwsbericht staat gewoon dat het blad 3921 mensen heeft ondervraagd in een poll..."


Precies, bovendien kan je je daar nog lelijk in vergissen. De steekproefgrootte zegt helemaal niet zo veel over hoe representatief een onderzoek is.

erikstunt

Avatar

Jazeker ja!!!!!
Robert de Niro
Foster
Godfather
Spielberg
Allemaal een oscar de volgende keer AUB!!!!!
en ook Brad Pitt voor zijn rol in Troy, wereldklasse!!
8-)

Kenji

Avatar

erikstunt "Jazeker ja!!!!!
Robert de Niro
Foster
Godfather
Spielberg
Allemaal een oscar de volgende keer AUB!!!!!
en ook Brad Pitt voor zijn rol in Troy, wereldklasse!!
8-)"
Waaaauw, erikstunt heeft Troy al gezien. We're not worthy :B (oeps, verkeerde smiley).

NieuwsFilm

meest populair