Titanic slechtste Oscar-winnaar ooit

'Titanic' is verkozen tot de film die het minst verdiende een Oscar te winnen. Haar regisseur James Cameron werd bekroond met de titel minst verdiende regisseur die ooit een Oscar won. Dit is de uitslag van een poll gehouden door het Britse filmblad Total Film. In totaal hebben 3.921 mensen hun stem uitgebracht op de films en acteurs die het eigenlijk niet verdienden om het gouden beeldje mee naar huis te mogen nemen.

Russell Crowe had voor 'Gladiator' nooit de Oscar mogen hebben. Bij de vrouwen is dat Gwyneth Paltrow voor haar rol in 'Shakespeare in Love'. Tevens werd de lezers ook gevraagd wie hun meest favoriete Oscar-winnaars waren. 'The Godfather' werd verkozen tot beste Oscar-winnaar. Steven Spielberg werd met overweldigende cijfers benoemd tot de meest verdiende Oscar-winnaar voor 'Schindler's List'.

Robert De Niro werd gekozen tot beste acteur voor zijn rol in 'Raging Bull', terwijl Jodie Foster hem zeker verdiende voor haar vertolking van FBI-agente Clarice Starling in 'The Silence of the Lambs'. Of zondag een meest of minst verdiende Oscar-winnaar uit de bus komt rollen, moet nog even afgewacht worden.



NieuwsFilm

meest populair