Ridley Scott wil een ramp veroorzaken

Hij gaat de BBC-documentaire The Day Britain Stopped tot een feature film maken.

Regisseur Ridley Scott wil een rampenfilm maken. Hij heeft samen met Steven Zallian een project op zich genomen dat de BBC documentaire The Day Britain Stopped tot een feature film moet maken. Scott en Zallian zullen beiden als producers optreden, en dus niet regisseren.

De documentaire uit 2003 was een fictief verhaal in Groot-Brittannië, en bekijkt wat er gebeurt als er op dezelfde dag de treinmachinisten het werk neerleggen, het verkeer vast komt te staan en er in de lucht een vliegtuigcrash plaatsvindt. Doordat die zaken allemaal tegelijkertijd gebeuren, zal het volledige verkeerssysteem van het land stil komen te liggen, volgens de documentaire. Scott en Zallian zullen geen directe remake maken, maar het origineel slechts als inspiratie gebruiken.

Op dit moment wordt er nog gezocht naar een schrijver. Het plot wordt als volgt omschreven: "a man made disaster ignites a global catastrophe." De film wordt verder gemaakt bij Fox en Scott produceert via zijn Scott Free Productions en Zallian via zijn bedrijf, Film Rites.



NieuwsFilm

meest populair