Pietje Bell wint Publieksprijs

De Nederlandse jeugdfilm 'Pietje Bell: de Jacht op de Tsarenkroon' is tijdens het Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen in Brugge door het publiek verkozen tot Beste Film. De prijs is beschikbaar gesteld door de Provincie West-Vlaanderen en bedraagt 3.800 euro. Het geldbedrag is toegekend aan de Belgische distributeur, het Vlaams Centrum voor Kinder- en Jeugdfilm. De Belgische première wordt over enkele weken verwacht. Tijdens het festival waren alle vertoningen van de film uitverkocht.

'Pietje Bell 2' is gebaseerd op het gelijknamige personage uit de boeken van Chris van Abkoude en staat bol van de doldwaze streken. Na een sneeuwballengevecht en een inbraak bij buurman Geelman, krijgt Pietje de schuld van alles en belandt hij in de gevangenis. Samen met zijn bende lukt het hem uiteindelijk om een kostbare tsarenkroon uit handen van boeven te veroveren.

In Nederland hebben ruim 700.000 bezoekers de film al bekeken sinds deze op 18 december 2003 in première ging. De film heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht en is nog te zien in vele theaters. 'Pietje Bell 2' ontving al na slechts een week een Gouden Film, omdat meer dan 100.000 mensen de film hadden bezocht.



NieuwsFilm

meest populair