Blu-Ray Review: The Walking Dead (Seizoen 2)

De uiterst vermakelijke zombie tv-serie van AMC, dat de concurrentie aangaat met HBO, hofleverancier van 'kwaliteitsseries'.


Bedenker: Frank Darabont Regie: Verschillende | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Sarah Wayne Callies (Lori Grimes), Jon Bernthal (Shane Walsh), Steven Yeun (Glenn), Laurie Holden (Andrea), Norman Reedus (Daryl Dixon), e.a. | Speelduur: 13 x 45 minuten | Jaar: 2011 | Tv-release: USA: 16 oktober 2011 (AMC) - NL: augustus 2012 (Foxlife) | Retail release: 29 augustus 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels en Frans 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Uitgever: Entertainment One | EAN: 5051888093436 | Geen FilmTotaal Recensie

De Amerikaanse tv-zender AMC begint ondertussen een serieuze concurrent te worden voor de betaalzender HBO, die de afgelopen jaren de meest succesvolste en hoogstgewaardeerde tv-series afleverde met The Sopranos, Sex and the City, The Wire, Entourage, Boardwalk Empire en Game of Thrones. AMC zette daar afgelopen jaren tv-series tegenover als Mad Men, Breaking Bad en de stevige R rated horrorserie The Walking Dead. De door Frank Darabont ontwikkelde tv-serie, die gebaseerd is op de gelijknamige comic-reeks van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, wordt gedragen door een vrij onbekende cast en uiteraard een enorme lading zombies, "walkers" genoemd, die veelal slachtoffers maken onder een kleine groep nog menselijke overlevers. Het eerste seizoen uit 2010 was gelijk een kijkcijferkanon. Het hoogtepunt werd bereikt met het afsluitende deel van het tweede seizoen. Het trok meer dan 9 miljoen kijkers. Verleden jaar bracht Entertainment One al het eerste seizoen uit op Dvd en Blu-Ray. Eind augustus volgde het tweede seizoen in High Definition.

SYNOPSIS
Het tweede seizoen van The Walking Dead start net nadat de groep het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) heeft verlaten. Ze beslissen om Fort Benning op te zoeken, maar komen vast te zitten in een file van verlaten voertuigen. De groep raakt opgesplitst en een gedeelte vindt onderdak in de veiliggeachte boerderij van de gelovige Hershel Greene.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van het tweede seizoen van The Walking Dead:

WAARDERING & BOX OFFICE
De serie werd in 2011 genomineerd voor een Golden Globe in de categorie "Best Television Series - Drama". Datzelfde jaar werd het voor vier Emmy's genomineerd, waarvan het er één won voor "Outstanding Prosthetic Makeup for a Series, Miniseries, Movie or a Special". Dit jaar ontving het drie nominaties. Tijdens de American Film Institute Awards 2010 werd het uitgeroepen tot een van de tien beste tv-programma's van 2010. Op Metacritic krijgt The Walking Dead een mooie 80/100. De IMDb noteert een prima 8,7 bij ruim 143 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horror-serie met een 8,8.
Een reactie van FT bezoeker Thefanwithnoname: Supersupersupersupergeweldige serie! Er zitten wat irritante personages in, zoals Carol en Sophia, maar dat is dan ook het enige minpuntje. De serie toont perfect hoe mensen een zombie-invasie (proberen te) overleven. Ik weet niet hoeveel strips er nog zijn, maar ik hoop dat deze serie nog lang door blijft gaan!!
Het productiebudget van het tweede seizoen van The Walking Dead is onbekend. Naar de eerste aflevering van seizoen 2 keken zo'n 7,3 miljoen Amerikanen. Bij de laatste aflevering waren dit er al 9,0 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de drie disc Blu-Ray uitgave van The Walking Dead. Het recensie-exemplaar zit in een iets dikkere Blu-Ray keepcase met ruimte voor drie schijven. Om de keepkase zit een vergelijkbare sleeve. De vormgeving is redelijk overeenkomstig met een van de vele posters ter introductie van het tweede seizoen. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Geen
Disc 2: Geen
Disc 3: Acht Deleted Scenes | Elf Featurettes: All The Guts Inside - Live Or Let Die - The Meat Of The Music - Fire On Set - The Ink Is Alive - The Sound Of The Effects - In The Dead Water - You Could Make A Killing - She Will Fight - Extras Wardrobe - Cast On Season 2
De drie disc Blu-Ray uitgave van The Walking Dead bevat een flink aantal extra's met een totale speelduur van zo'n 2 uur. De extra's zijn terug te vinden op de derde extra schijf, waarop geen afleveringen staan. De diehard fan kan genieten van elf korte featurettes van in totaal 1,5 uur, die inzoomen op eigenlijk alle facetten van het productieproces. Zo wordt gesproken over het verschil tussen de comic-reeks en de tv-serie ("The Ink is Alive"), de cast ("The Cast on Season 2") en de muziek in de serie ("The Meat of the Music"). Leuk is de featurette over de geluidseffecten ("The Sound of the Effects"). De acht verwijderde scènes, met optineel commentaar van uitvoerend producent Glen Mazzara, zijn zeker niet onaardig en geven veelal iets meer karakterontwikkeling. Helaas zijn de extra's niet in het Nederlands ondertiteld.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van The Walking Dead lijkt een onnodige laag grain te bevatten, die in sommige gevallen de redelijke High Definition kwaliteit naar beneden trekt. Misschien dat de grain bedoeld is door de makers om de tv-serie er filmischer uit te laten zien, maar helaas werkt het in HD een stuk minder effectief. Met de scherpte zit het veelal wel snor en zijn de kleuren veelal passend aan de sombere sfeer. De geluidstrack (Dolby Digital 5.1) doet het prima tijdens de vele spannende scènes. Redelijke schijven.

CONCLUSIE
De zombie-serie The Walking Dead is uiterst vermakelijk en het succes is daarom goed te verklaren. Zowel het eerste als het tweede seizoen hebben qua opzet iets weg van het eerste seizoen van Prison Break (van tv-zender Fox) en het is te hopen dat het derde seizoen dit weet vast te houden. Dat het de kwaliteit van AMC's eigen Mad Man of HBO's Game of Thrones niet helemaal weet te halen, is eigenlijk niet zo heel hinderlijk. De "walkers" zien er heerlijk "gore" uit en de spanning wordt soms ijzersterk opgebouwd. Het derde seizoen van The Walking Dead verschijnt aankomende maand in de Statess op de buis. Het seizoen wordt opgedeeld in twee reeksen van elk acht aflevering. De eerste aflevering, met de titel "Seed", staat gepland voor 14 oktober. Check hieronder de uitvoerige Comic Con trailer:


De drie disc Blu-Ray van The Walking Dead is redelijk netjes. Ondanks dat de beeldkwaliteit wat achterblijft op het geluid valt het Entertainment One te prijzen dat er flink wat extra's terug te vinden zijn op de derde schijf. Ook de aanschafprijs valt op. Met zo'n 30 euro ligt deze ver onder de prijs van vele - veelal mindere - andere tv-series.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Walking Dead is er een 3 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Entertainment One voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair