Video

Trailer voor Jeff Buckley biopic 'Greetings From Tim Buckley’

De legendarische muzikant, die op 30-jarige leeftijd verdronk, wordt op overtuigende wijze neergezet door Penn Badgley (Gossip Girl).

door Jan-Peter Rook op 19.09.2012 om 11:20 in Video
Jeff Buckley, die met zijn enige album Grace (1994) eeuwige roem vergaarde, staat centraal in de film Greetings From Tim Buckley. De muzikant wordt gespeeld door Penn Badgley. terwijl de regie wordt verzorgd door Daniel Algrant. De film volgt Buckley die in 1991 wordt uitgenodigd om op te treden tijdens een benefietconcert voor zijn overleden vader Tim Buckley. Deze overleed in 1975 aan een overdosis. Het concert is Jeffs grafrede aan zijn vader en tegelijkertijd een representatie van zijn doorbraak in de muziekindustrie.

Tim Buckley wordt gespeeld door Ben Rosenfield en er is ook een rol voor Imogen Poots. De film was te zien tijdens het Filmfestival van Toronto en werd onder meer geprezen vanwege de acteerprestatie van Badgley.


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Fascinerend..... hij lijkt voor geen meter op Buckley. Kan alle kanten op

Jeeh

Avatar

Ziet er niet zo vreselijk uit als ik had verwacht. Toch maar even in de gaten houden Smiley face

Axeqlusive

Avatar

Hmmz... als groot liefhebber van Jeff Buckley is het ergens toch lastig te zien dat iemand anders zingt. Zoals Jeff vocaal is, heb ik nooit eerder en sindsdien ook nooit weer gehoord namelijk. Toch ga ik hem in de gaten houden. Al moet ik zeggen dat ik meer uitkijk naar 'Mystery White Boy' met Reeve Carney als Buckley.

Baron Von Marlon

Avatar

Ben geen fan, maar als muziekliefhebber kijk ik liever naar een degelijke documentaire dan een biopic.
Die zijn meestal ook meer waarheidsgetrouw.

NieuwsFilm

meest populair