Video

Trailer 'Prometheus', zoals deze had moeten zijn...

Ook nu worden de valkuilen weer flink bloot gelegd.

door Bram de Groot op 08.10.2012 om 11:15 in Video
Enige tijd geleden plaatsten we al de "Honest Trailer" van The Avengers. De volgende grote blockbuster die er aan moet geloven is Ridley Scotts Prometheus. De veel besproken r-rated sci-fi prequel op Alien was afgelopen zomer een redelijk succes aan de box office. Het noteerde zo'n $400 miljoen wereldwijd bij een productiebudget van $130 miljoen.

Check hieronder de kritische blik van Screen Junkies. En je bent gewaarschuwd: het barst van de spoilers en goofs... Met dank aan Banned!


28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Oké dit is wel echt vet grappig :9 Die van The Avengers is ook erg :E

Ereptile

Avatar

Geniaal gewoon! :P En ik heb met risico gekeken, want hoe graag ik de film ook in de bios wilde zien, het is me niet gelukt. Is Prometheus een goede film?? :D Want het ziet er nog steeds tof uit!

En ik vraag me ook altijd af waarom mensen in films altijd in een rechte lijn weglopen van een vallend gevaarte, terwijl ze makkelijk opzij kunnen rennen...

meanrat

Avatar

De film Prometheus ZIET er inderdaad erg goed uit. Nog nooit zo'n mooie film gezien. Qua uiterlijk dus. De inhoud valt wat tegen. Het heeft zeker wel goede dingen waardoor de film genietbaar is, maar Scott wil teveel in zijn verhaallijn proppen waardoor de film niet weet welke kant het op wil. Daarnaast zitten er enkele scènes in die té nadrukkelijk de koppeling met Alien willen maken. Dat werkt voor de film gewoonweg niet, omdat de verhaallijn van Prometheus niets met Alien te maken heeft.

Resultaat is een overdonderend mooi samenraapseltje.

Gigan72

Avatar

Ereptile " Is Prometheus een goede film??
"


Ja is zeker een goede film voor mij persoonlijk tot nu toe de beste die ik dit jaar heb gezien.

krisiz

Avatar

Prometheus is best een goede film, maar voor hij/zij die de Alien reeks niet kent en nog nooit naar Ancient Aliens heeft gekeken is het soms wat lastig om dingen op zijn plek te zetten.

De makers willen ontzettend veel vertellen in 1 film, dat het soms lijkt alsof er juist niets verteld wordt. Maar alsnog vond ik het een zeer onderhoudende en spannende film, die je zeker gezien moet hebben!

krisiz

Avatar

Het is trouwens aan te raden om de film op 3d te zien, mocht je over die mogelijkheid beschikken. Bepaalde scenes zijn echt uitzonderlijk mooi namelijk!

Gigan72

Avatar

krisiz "

De makers willen ontzettend veel vertellen in 1 film, dat het soms lijkt alsof er juist niets verteld wordt. Maar alsnog vond ik het een zeer onderhoudende en spannende film, die je zeker gezien moet hebben!"

Vandaar dat men ook met een deel 2 komt er zijn nog veel vragen waar nog geen antwoord op is gekomen.

krisiz

Avatar

Gigan72 "Vandaar dat men ook met een deel 2 komt er zijn nog veel vragen waar nog geen antwoord op is gekomen."


Klopt idd, het zit idd vol met verwijzingen naar een tweede deel. Ik denk dat je gewoon van dit soort films moet houden, om het te kunnen waarderen. Like Me! Smiley face

Gigan72

Avatar

krisiz "Klopt idd, het zit idd vol met verwijzingen naar een tweede deel. Ik denk dat je gewoon van dit soort films moet houden, om het te kunnen waarderen. Like Me! Smiley face"


O dat zeker je hou er van of je hou er niet van.
Ik zie liever dit soort films dan die superhelden films niet dat die niet leuk zijn maar mijn voorkeur gaat uit na films zo als Prometheus/Alien enz....

Dit weekend heb ik the making of zitten kijken ( die duurt iets van 4 uur) echt een must om te zien.

krisiz

Avatar

Ik heb delen van de making of zitten kijken, zo nu en dan wel even doorgespoeld (duurt soms wel erg lang).

Maar ik heb nog nergens de alternate ending en beginning kunnen vinden, evenals de 'langere' engineer scene. Heb jij die al wel gevonden? (ik heb de 4 disc collector 3d edition)

Gigan72

Avatar

krisiz "Ik heb delen van de making of zitten kijken, zo nu en dan wel even doorgespoeld (duurt soms wel erg lang).

Maar ik heb nog nergens de alternate ending en beginning kunnen vinden, evenals de 'langere' engineer scene. Heb jij die al wel gevonden? (ik heb de 4 disc collector 3d edition)"


Ik heb die ook die staan bij deleted scenes die kan je vinden op de schijf waar de 2D versie opstaat.

Jeeh

Avatar

Geweldige spoof. Prometheus zit inderdaad propvol met onlogische dingen in het script, maar ik blijf het een fantastische film vinden.

Heb hem eergisteren via iTunes gekocht, was wel een beetje teleurgesteld om bij de extra's geen Making-Of aan te treffen, daar was ik nou eigenlijk juist benieuwd naar.

krisiz

Avatar

Gigan72 "Ik heb die ook die staan bij deleted scenes die kan je vinden op de schijf waar de 2D versie opstaat."


Gevonden! Al is het niet echt een 'alternatief' einde... Maar zitten leuke scènes tussen! Making of is meer de moeite waard!

Gigan72

Avatar

Jeeh "Geweldige spoof. Prometheus zit inderdaad propvol met onlogische dingen in het script, maar ik blijf het een fantastische film vinden.

Heb hem eergisteren via iTunes gekocht, was wel een beetje teleurgesteld om bij de extra's geen Making-Of aan te treffen, daar was ik nou eigenlijk juist benieuwd naar."


De making of die 4 uur duurt zit alleen bij de 4 disc collector 3d edition

Gigan72

Avatar

krisiz "Gevonden! Al is het niet echt een 'alternatief' einde... Maar zitten leuke scènes tussen! Making of is meer de moeite waard!"


Ok mooi zo dat je het gevonden heb

En zeker de making of is echt een must!

Chrischzz

Avatar

In mijn opinie had Prometheus of gewoon echt een prequel op Alien moeten zijn, of totaal niet..


Nu probeert het teveel geen prequel op Alien te zijn, terwijl het indirect dat toch wel is..

Verder is het best een aardige film om te kijken..

SeanDeNiro

Avatar

De best tegenvallende film ooit. De beste trailer ooit en tegelijk een waardeloos en warrig eindprodukt. Wetenschapers die niet serieus te nemen zijn, sublieme special effect en een verhaal vol met gaten en onwaarschijnlijkheden. In potentie een 10 maar helaas een 5.

geertvdheide

Avatar

SeanDeNiro "De best tegenvallende film ooit. De beste trailer ooit en tegelijk een waardeloos en warrig eindprodukt. Wetenschapers die niet serieus te nemen zijn, sublieme special effect en een verhaal vol met gaten en onwaarschijnlijkheden. In potentie een 10 maar helaas een 5."

Hier zit wel wat in, maar de eerste keer dat ik hem zag stoorde ik me daar niet zo aan. Wel een beetje aan het feit dat de film meer onderwerpen aansnijdt dan er eigenlijk behandeld kunnen worden. Maar Prometheus heeft een hoop compenserende kwaliteiten naar mijn mening.

Ik hoop echt dat het vervolg dezelfde sfeer en productie krijgt, maar dan iets meer antwoorden verschaft en niet alleen mysterie creëert. En het mag iets logischer in elkaar zitten.

Rafiki

Avatar

SeanDeNiro "De best tegenvallende film ooit. De beste trailer ooit en tegelijk een waardeloos en warrig eindprodukt. Wetenschapers die niet serieus te nemen zijn, sublieme special effect en een verhaal vol met gaten en onwaarschijnlijkheden. In potentie een 10 maar helaas een 5."

haha, voor de release was jij toch hyper-enthousiast meen ik mij te herinneren? Wat klinkt dit dan anders.

Spider-fan

Avatar

Veel kritiek op deze film, ik vond hem echt erg goed. En als je het IMDb cijfer ziet is dat ook gewoon hoog.

Steve-O

Avatar

Het is ook geen slechte film. Ik kijk er naar uit om 'm nog een keer te zien :Y

Frietgedicht

Avatar

Iets ouder maar nog steeds LOL...

ACE3038

Avatar

Spijker op de kop, ondanks dat wel leuk om te kijken!

Spider-fan

Avatar

Zijn mensen niet gewoon teleurgesteld omdat ze liever een Alienfilm willen. Het is een beetje een moeilijke film om te verkopen, wel verbonden met Alien maar op een wat indirecte manier. Ik vond dat geen probleem, de Alien films werden toch steeds minder. Ik vond het juist verfrissend op deze manier. Hij roept veel vragen op, maar dat doet zoiets als 2001 toch ook en daar vindt niemand dat een probleem. Geldt wel voor meer science fiction.

KeesjeNL

Avatar

Spider-fan "Zijn mensen niet gewoon teleurgesteld omdat ze liever een Alienfilm willen. Het is een beetje een moeilijke film om te verkopen, wel verbonden met Alien maar op een wat indirecte manier. Ik vond dat geen probleem, de Alien films werden toch steeds minder. Ik vond het juist verfrissend op deze manier. Hij roept veel vragen op, maar dat doet zoiets als 2001 toch ook en daar vindt niemand dat een probleem. Geldt wel voor meer science fiction."
Er klopen echt een hele hoop dingen niet in de film. Als dat maar op 2 punten het geval was valt het nog mee, maar ik kan zo 10 zaken opnoemen die gewoon té absurd zijn in Prometheus. Al met al toch een best boeiende film, de effecten zijn inderdaad verbluffend.

Zie ook de reacties op de recensie van Prometheus. Ik heb daar zelf ook een vraag gesteld die ik graag beantwoord zieSmiley face.

Spider-fan

Avatar

KeesjeNL "Er klopen echt een hele hoop dingen niet in de film. Als dat maar op 2 punten het geval was valt het nog mee, maar ik kan zo 10 zaken opnoemen die gewoon té absurd zijn in Prometheus. Al met al toch een best boeiende film, de effecten zijn inderdaad verbluffend.

Zie ook de reacties op de recensie van Prometheus. Ik heb daar zelf ook een vraag gesteld die ik graag beantwoord zieSmiley face."


Oké. Ik heb daar niet zo opgelet. Ik zag het meer als een mystieke film waar ik niet perse antwoorden van verwachtte. Ik kijk bij zo iemand als Ridley Scott ook eigenlijk voornamelijk naar het visuele aspect (afgaand op zijn audiocommentaren kijkt hij zelf ook op die manier) en ik vond het er weer erg mooi uitzien qua design.

nieuwslaatste nieuws

meest populair