Ladykillers première in Cannes

'The Ladykillers', de nieuwe film van de broers Joel en Ethan Coen, zal haar Europese première beleven tijdens het filmfestival in Cannes. Dit meldt de BBC op haar website. De remake van de komedie uit 1955 zal op 18 mei vertoond worden in de Franse plaats.

Tom Hanks speelt de hoofdrol in de film. Het is de eerste keer dat op het prestigieuze festival een film te zien zal zijn waarin Hanks speelt. De broertjes Coen dingen al voor de zesde keer mee in de festivalcompetitie.

De originele film gaat over een stel oplichters die een huis in Londen annexeren om een grote roof voor te bereiden. De Coen broers hebben de locatie verplaatst naar het zuiden van Amerika. Zij hebben Irma P. Hall gecast als de eigenaresse van het huis en hebben daarnaast ook Marlon Wayans, J.K. Simmons en Ryan Hurst gecontracteerd.

Ethan Coen zal overigens voor het eerst als mederegisseur op de aftiteling verschijnen. Normaal staat daar alleen de naam van zijn broer Joel. In 1991 wonnen de broers een Gouden Palm voor het inktzwarte 'Barton Fink'. Ook voor hun films 'Fargo' en 'The Man Who Wasn't There' vielen ze in Cannes in de prijzen.

Andere films die in Cannes te zien zullen zijn zijn 'La Mala Educación' ('Bad Education') van Pedro Almodóvar en Irwin Winkler's 'De-lovely' over Cole Porter. 'The Ladykillers' gaat op 20 mei in Nederland in première.



NieuwsFilm

meest populair