Blu-Ray Review: The Vampire Diaries (Seizoen 3)

Succesvolle vampier tv-serie houdt het genre in soapachtige


Bedenker: Kevin Williamson / Julie Plec | Regie: Verschillende | Cast: Nina Dobrev (Elena Gilbert), Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice Accola (Caroline Forbes), e.a. | Speelduur: 22 x 43 minuten , Totaal: 927 minuten | Jaar: 2011-2012 | Tv-release: USA: 15 september 2011 (The CW) - NL: geen (seizoen 1 en 2 - Net 5) | Retail release: 17 oktober 2012 | Beeld: 1080p HD (1:78 : 1) 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Uitgever: Warner Home Video | Aantal Discs 4 x Blu-Ray | EAN: 5051888099919 | Geen FilmTotaal Recensie

Zowel in films als in tv-series zijn vampiers al jaren enorm in trek. In 1992 blies Bram Stoker's Dracula van Francis Ford Coppola nieuw leven in het genre dat op dat moment enigszins was ingedut. In een rap tempo volgden allerlei andere vampierfilms en -series. Een van de grootste hits was de tv-serie Buffy the Vampire Slayer (1997 - 2003), die werd "opgevolgd" door de spin-off Angel (1999 - 2004). Op het witte doek volgden onder meer de Blade en de nog steeds lopende Underworld filmseries. De meer recente en uiterst succesvolle verfilmingen van de Twilight boekenreeks gaf de vampiers niet alleen een heel nieuw gezicht, ook gaf het een impuls aan enkele tv-producties. Naast de HBO serie True Blood (2008 - heden) verscheen ook de tv-serie The Vampire Diaries, gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijfster L.J. Smith. De serie wordt uitgezonden door de redelijk nieuwe grote Amerikaanse televisiezender The CW Television Network, een samenwerking tussen CBS en Warner Bros en de zender van Gossip Girl, 90210 en Arrow. Ondanks dat The Vampire Diaries rond het personage Elena Gilbert bloed niet schuwt, blijkt het een redelijk luchtige tiener-soap, die duidelijk teert op het succes van de Twilight films. Sinds september 2009, toen het eerste seizoen werd afgetrapt, scoort het fraaie kijkcijfers in de States en deze maand startte alweer het vierde seizoen. Het derde seizoen werd onlangs door Warner Home Video op Blu-Ray uitgegeven.

SYNOPSIS
Het derde seizoen van The Vampire Diaries bezwijkt Stefan voor Klaus en worstelen Damon en Elena met schuldgevoelens over hun steeds sterkere band. Ondertussen proberen ze samen Stefan van de ondergang te redden. En als de originele vampierjager Mikael en de originele heks Esther en hun kinderen weer tot leven komen om een duizend jaar oude machtsstrijd te beslechten, wordt Mystic Falls het decor van een wereldwijde vampieroorlog. Elena zit er middenin, als altijd gevangen tussen Damon en Stefan.

TRAILER
Bekijk hieronder de "Comic-Con Sizzle Reel" van het derde seizoen van The Vampire Diaries:

WAARDERING & BOX OFFICE
De serie kreeg vele publieksprijzen, zoals enkele People's Choice Award en vele Teen Choice Awards. Op Metacritic krijgt het derde seizoen van The Vampire Diaries een nette 7,5 van de Metacritic bezoekers. De IMDb noteert een prima 8,1 bij ruim 82 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal hebben de vampier-serie nog niet beoordeeld, Stem zelf!
De eerste aflevering van het derde seizoen van The Vampire Diaries werd bekeken door zo'n 3,1 miljoen Amerikanen. Gemiddeld stemden zo'n 2,81 miljoen mensen wekelijks af op de serie. De eerste aflevering van het eerste seizoen behoudt voorlopig het record met 4,91 miljoen kijkers.

BLU-RAY
We bekijken de vier disc Blu-Ray uitgave van The Vampire Diaries. De schijven van het recensie-exemplaar zitten verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase met ruimte voor de vier schijven. Om de keepcase zit een vergelijkbare kartonnen sleeve. De donkere vormgeving is aangepaste versie van de poster. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Afleveringen 1-6
Disc 2: Afleveringen 7-12 | Unaired Scenes bij aflevering 8 en 11
Disc 3: Afleveringen 13-18 | Unaired Scenes bij aflevering 15
Disc 4: Afleveringen 19-22 | Stefan's Descent into Darkness | The Original Vampires: The Beginning | The Producer's Pages | Favourite Scenes | Second Bite: Gag Reel
De vier disc Blu-Ray uitgave van The Vampire Diaries bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van een dik uur. Het is altijd aardig als er extra's terug te vinden zijn bij tv-series. Dit keer zijn de toevoegingen echter wat mager. De docu "The Original Vampires: The Beginning" is nog het meest fraaist. Er wordt ingezoomd op de vampier-genre en de aanpassingen die er gedaan zijn voor de serie The Vampire Diaries. Naast wat andere kortere docu's zijn er van een drietal afleveringen verwijderde scenes te bekijken. De korte "Gag reel" kan je beter overslaan.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van The Vampire Diaries is heerlijk. Als je niet gewend ben om een gemiddelde tv-series in High Definition te bekijken, dan is dit een mooie ervaring. De serie zit visueel dan ook prima in elkaar, al hadden de donkere scènes iets sterker gekund. Het kleurcontrast ziet er overigens vaak prachtig uit. De DTS-HD 5.1 track is duidelijk aanwezig en klinkt goed, maar surround effects worden niet enorm vaak ingezet.

CONCLUSIE
Voor mensen die graag opgaan in soapachtige vampierserie zit met The Vampire Diaries gebakken. Echt enorm spannend wordt het allemaal niet. Het kijkt gewoon lekker weg. Vergelijkingen met de Twilight films zijn daarom snel gemaakt. Voor wie wat stevigers wil, kan beter afstemmen op HBO's True Blood. Een vierde serie van deze tienerserie is ondertussen in première gegaan op The CW, hieronder de Comic Con trailer:


De vier disc Blu-Ray van The Vampire Diaries is een redelijk nette uitgave, met een aantal extra's die kunnen vermaken. Het beeld en geluid zijn ook netjes. Al met al is dit een uitgave die waarschijnlijk alleen bij de echte fan in de kast belandt.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Vampire Diaries is er een 4 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair