Nicole Kidman filmt 'Grace of Monaco' in België

Ook Tim Roth zal in steden als Brussel, Gent en Antwerpen opduiken.

De Australische actrice Nicole Kidman zal de komende periode opduiken in de Belgische steden Brussel, Gent en Antwerpen. Zij neemt daar de film Grace of Monaco op. Dit is een biopic over het leven van Grace Kelly, die wordt geregisseerd door Olivier Dahan (La Vie en Rose, 2007). Waarschijnlijk is ook het gezicht van acteur Tim Roth te herkennen, aangezien hij de rol speelt van prins Rainier.

Distributeur EOne meldt dat de film grotendeels in België gedraaid wordt dankzij de Belgische tax-shelter, een belastingmaatregel die het aantrekkelijk maakt in dat land geld in films te investeren. Een regel die we in Nederland niet kennen. D66 wilde een onderzoek laten doen om te kijken of dit ook interessant is om voor Nederland te laten gelden. De politieke partij kreeg het er echter niet door bij de regeringspartijen VVD en PvdA.

Grace Kelly was een wereldberoemde actrice die vooral bekendheid verwierf door haar rollen in films van Alfred Hitchcock. In 1955 trouwde ze met prins Rainier van Monaco. Grace Kelly overleed in 1982 bij een auto-ongeluk. De film Grace of Monaco, die ergens in 2014 in de bioscoop te zien moet zijn, speelt zich af in 1961 en '62 op het moment dat de voormalig actrice Kelly al prinses was van Monaco, dat een felle strijd uitvocht met Frankrijk. De invloed van Kelly achter de schermen was cruciaal om het conflict niet uit de hand te laten lopen.



NieuwsFilm

meest populair