Peter Jackson begint volgend jaar aan Kuifje

De drukte rondom de 'The Hobbit' trilogie staat het vervolg op Steven Spielbergs 'The Secret of the Unicorn' niet in de weg.

Peter Jackson staat momenteel vooral in de belangstelling vanwege zijn nieuwe film The Hobbit: An Unexpected Journey. De regisseur zal het de komende twee jaar zeer druk gaan hebben met de overige twee delen van de trilogie, maar dit houdt niet in dat hij zijn andere projecten zal laten varen. Jackson heeft onder meer aangegeven dat hij volgend jaar zal beginnen met de eerste performance capture opnames voor de tweede Kuifje film.

Sinds de release van Steven Spielbergs The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn hoorden we vrijwel niets meer over Jacksons beoogde vervolg. Hij heeft het simpelweg veel te druk gehad met The Hobbit, maar is dus nog steeds van plan om The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun te gaan maken.

Jackson wil een reeks opnames doen met acteurs en performance capture, zodat WETA het materiaal vervolgens om kan zetten in animatie. Het scenario komt van Anthony Horowitz en de film moet ergens in 2015 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair