Emma Stone in beeld voor Guillermo Del Toro’s ‘Crimson Peak’

De regisseur gaat er direct na 'Pacific Rim' mee aan de slag.

Guillermo Del Toro is momenteel druk bezig met de productie van Pacific Rim, maar toch weet hij al welke film hij hierna wil gaan regisseren. Het betreft Crimson Peak, een grootschalig spookverhaal waarvoor Emma Stone (The Amazing Spider-Man, Gangster Squad) nu in beeld is.

Crimson Peak moet volgens Del Toro een klassieke, maar tegelijkertijd ook een moderne variant op spookverhalen worden, en zich afspelen in een spookhuis. De regisseur wil, zo vertelde hij aan Deadline, met de conventies van het genre spelen. Met het budget dat hij van Legendary krijgt, hoopt hij de oude klassiekers van het genre eer aan te doen.

De film is overigens een project dat al enige tijd ligt. Zo zou deze film in eerste instantie bij Universal gemaakt worden, direct na de release van Pan’s Labyrinth in 2006. Maar toen kreeg hij de kans om Hellboy II te maken, waarna Del Toro vervolgens naar Nieuw-Zeeland verhuisde om The Hobbit te maken.

Hij kreeg op dat moment het aanbod om als producent van Crimson Peak aan te blijven en zelf een regisseur te kiezen, maar die optie beviel hem uiteindelijk niet. Nu lijkt het erop dat Del Toro de film gewoon zelf zal gaan regisseren. Hij schreef het originele script samen met Matthew Robins, terwijl hij momenteel met Lucinda Coxon bezig is met een nieuwe versie. Er is nog geen releasedatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair