Amazon maakt 'Zombieland' televisieserie

Het vervolg op de succesfilm uit 2009 komt dus naar het kleine scherm.

Onlangs speculeerden we al over de mogelijkheid van een vervolg op Zombieland in de vorm van een televisieserie. Een regulier vervolg op de succesvolle film uit 2009 van regisseur Ruben Fleischer zou te duur zijn gebleken en daarom waarschuwde de regisseur ons er al voor dat we niet hoeven te rekenen op een vervolg.

Toen vertelde Fleischer nog op dat een televisieserie geen optie zou zijn, maar het blijkt nu dat dit waarschijnlijk toch het geval is. De online retailgigant Amazon bereidt een televisieserie voor, die zich afspeelt in de wereld die Fleischer opzette in Zombieland.

Aangezien de film zich slechts concentreerde op een viertal personages, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om het verhaal uit te breiden. De sterren uit de film, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson en Abigail Breslin, hebben dan eenvoudigweg niets te maken met de serie. Daarmee wordt er gigantisch gesneden in de kosten die te hoog werden door de acteurs en actrices.

Desondanks laat Amazon de mogelijkheid nog open dat een enkeling van de oorspronkelijke cast van de film in de serie te zien zal zijn. Maar, omdat het project zich nog in de vroegste ontwikkelingsstadia bevindt, is het niet duidelijk in welke vorm dat kan zijn.

Zombieland kwam in 2009 uit en volgt een viertal overlevenden van een zombiepandemie. Ze reizen door de verwoeste Verenigde Staten op zoek naar familie, twinkies en een pretpark. De film was zowel een kritisch als een commercieel succes, dus het feit dat het vervolg uitbleef is een verrassing.

Dat de franchise mogelijk voortgezet wordt in de vorm van een televisieserie is goed nieuws, hoewel de makers er dan natuurlijk op moeten letten dat de serie niet teveel gaat lijken op AMC’s zombieserie The Walking Dead. Hieronder de trailer van Zombieland en eentje van het eerste seizoen van The Walking Dead.




NieuwsFilm

meest populair