Eva Green speelt Ava Lord in 'Sin City: A Dame to Kill For'

Verder zal Julia Garner een stripper gaan spelen in de sequel van Robert Rodriguez en Frank Miller.

Eva Green is gecast in Robert Rodriguez' en Frank Millers Sin City: A Dame to Kill For. Ze zal de dodelijke muze Ava Lord gaan spelen, een iconisch personage uit Millers graphic novel. Ze is zowel de mooiste droom als de ergste nachtmerrie van elke man. De regisseurs verklaarden hun keuze voor Green:

"We've been wanting to tell this story for a very long time. Ava Lord is one of the most deadly and fascinating residents of Sin City. From the start, we knew that the actor would need to be able to embody the multifaceted characteristics of this femme fatale and we found that in Eva Green. We are ecstatic that Eva is joining us."

Daarnaast maakt ook Julia Garner deel uit van de cast. De actrice, die eerder al te zien was in Martha Marcy May Marlene (2011) en The Perks Of Being A Wallflower (2012), speelt een jonge stripper die te maken krijgt met de arrogante gokker Johnny (Joseph Gordon-Levitt).

Verder zijn er rollen voor de terugkerende Mickey Rourke, Bruce Willis, Jessica Alba, Rosario Dawson en Jaime King. Nieuwe gezichten zijn Josh Brolin, Christopher Meloni, Ray Liotta, Juno Temple, Jeremy Piven, Dennis Haysbert en Jamie Chung. Het scenario komt van Frank Miller en Oscarwinnaar William Monahan (The Departed).

De film zal gebaseerd worden op een viertal verhalen. Het hoofdverhaal is meteen ook het titelverhaal, A Dame to Kill For. Dit volgt Dwight en zijn voormalige geliefde, Ava Lord. Zij wil hulp om van haar miljardairsman, Damien Lord, die haar mishandelt, te ontsnappen. Dwight komt er echter al snel achter dat Ava's intenties een stuk meer sinister zijn dan ze in eerste instantie leken.

In het verhaal Just Another Saturday Night gaat het om Marv, die wakker wordt langs een snelweg. Hij wordt omringd door dode jonge mannen, en kan zich niet herinneren hoe hij daar terecht is gekomen. The Long Bad Night volgt Nancy, die probeert de nasleep van de moord op de Yellow Bastard te overleven. En dan is er nog het nieuwe verhaal zonder titel, dat een jonge gokker, Johnny, volgt. Hij wil zijn grootste vijand vernietigen met behulp van enkele gokspellen.

De opnames zijn momenteel volop in gang. A Dame to Kill For staat in Nederland gepland voor 2 januari 2014.

NieuwsFilm

meest populair