Dustin Hoffman haat schietfilms

Acteurs die niet een wapen zouden willen vasthouden, worden volgens de acteur gediscrimineerd.

Acteur Dustin Hoffman (Wag the Dog, 1997 en Little Fockers, 2010) heeft bepaald geen goede woorden over films waarin vuurwapengeweld voorkomt. Volgens de Britse krant The Guardian verklaarde Hoffman dat vuurwapengebruik in veel films opgehemeld wordt en dat acteurs die niet met vuurwapens om willen gaan gediscrimineerd worden in Hollywood.

De 76-jarige Hoffman is niet de eerste die zich uitlaat over het onderwerp. De vele schietincidenten op scholen in de States zorgden er al voor dat veel Hollywood grootheden zich uitlaten over de Amerikaanse wapenwet. Arnold Schwarzenegger wil strengere regels, terwijl regisseur Quentin Tarantino weinig aanleiding ziet om een verband te trekken tussen films en het buitensporige wapengeweld in de States.

Hoffman over het geweld in films: "We zien in films zelden welk effect vuurwapens in het echte leven hebben op mensen. Meestal wordt vuurwapengeweld een soort cartoonachtige ervaring."

De acteur ziet liever helemaal geen wapens op het witte doek: "Ik heb altijd gemerkt dat het publiek zich identificeert met geweld in een film, hoe onrealistisch het ook is. Ik heb als acteur nooit iets interessant gevonden aan een pistool. Je kunt er alleen maar mee dreigen of moorden."

Acteurs die geen pistool willen vasthouden, zouden zelfs snel afgereserveerd worden: "Ik heb het zo vaak gezien dat een acteur die geen pistool wil vasthouden ineens niet meer gebeld wordt. Dan zie je ze ineens niet meer in hoofdrollen, maar alleen nog in bijrollen. Daarna drijven ze af naar cameo's."

Hoffman stond zelf trouwens een keer recht tegenover het uiteinde van een wapen: "In de jaren zestig werd ik bedreigd door een filmproducent die een pistool op mij richtte. President Kennedy was net vermoord. Ik dacht dat ik ook zou worden neergeschoten."

En voor de volledige info: Hoffman mét wapens!



NieuwsFilm

meest populair