Oscar-genomineerd acteur James Cromwell gearresteerd

Hij protesteerde tegen dierproeven.

De 73-jarige Oscar-genomineerde acteur James Cromwell is vanochtend gearresteerd op de Universiteit van Wisconsin. Daar brak hij samen met PETA-woordvoerder Jeremy Beckham in tijdens een vergadering van het bestuur en protesteerde hij tegen de marteling van… katten.

Volgens de PETA gebruikt de universiteit namelijk katten om experimenten op te doen. De organisatie schrijft op haar website dat er dertig katten per jaar dood gaan op de universiteit, bij vreemde wetenschappelijke experimenten.

Zo worden ze uitgehongerd, doof gemaakt en onthoofd zodat hun hersenen onderzocht kunnen worden. Dat allemaal omdat de universiteit volgens de PETA wil onderzoeken hoe het menselijk gehoor verbeterd kan worden.

De universiteit zelf ontkent de beschuldigingen en schrijft dat de resultaten van elk onderzoek dat ze verricht op dieren daadwerkelijk nut hebben voor mensen die bijvoorbeeld doof zijn. Daarnaast concludeert de toezichthouder USDA volgens de directeur van de universiteit dat de beschuldigingen van de PETA niet kloppen.

Volgens de berichten schrokken de bestuurders natuurlijk heel erg van Cromwell en Beckham, maar reageerde niemand op hen. Ze wachtten gewoon tot de politie kwam opdagen om de twee mannen te arresteren, waarna de vergadering voortgezet werd.



NieuwsFilm

meest populair