Nieuwe 'Spawn' films in de toekomst?

Volgens bedenker Todd McFarlane zou een zekere Oscarwinnaar zeer geïnteresseerd zijn om de wraakzuchtige Spawn te gaan spelen.

In 1997 verfilmde Mark A.Z. Dippé de duistere comic Spawn met Michael Jai White in de hoofdrol. Het eindresultaat was geen flop, maar ook geen denderend succes, dus bedenker Todd McFarlane zou graag zien dat er een nieuwe film(reeks) van de grond komt. Tegenover MTV heeft hij nu aangegeven dat een zekere Oscarwinnaar meermaals zijn interesse zou hebben uitgesproken in één of meerdere nieuwe Spawn films.

"Every three weeks he’s on the phone going, ‘Todd, where’s the script? Todd, where’s the script? The pitch I gave was that we could do ten of these for the next ten years and he wouldn’t have to be 22 for the rest of his life.”

Wie zou deze mysterieuze acteur kunnen zijn? Gezien het feit dat het hoofdpersonage in de comic donker is, klinkt Jamie Foxx als een logische optie. De acteur zou in het verleden al eens duidelijk gemaakt hebben dat hij een enorme Spawn fan is. De keerzijde is dat de beste man het natuurlijk heel erg druk heeft. Zo tekende hij onlangs voor de rol van Electro in The Amazing Spider-Man 2. Een voormalig Oscarwinnaar die het een stuk minder druk heeft is bijvoorbeeld Cuba Gooding Jr.. Het is niet ondenkbaar dat hij een franchise als Spawn zou willen aangrijpen om zijn carrière weer in de lift te zetten. Tot nu toe kunnen we enkel gissen naar de waarheid.

Spawn gaat over Al Simmons, een officier in het Amerikaanse leger die voor de CIA geheime missies uitvoert. Tijdens één van die missies laat zijn baas, Jason Wynn, hem vermoorden. Hij wordt in brand gestoken en komt in de hel terecht, waar hij het op een akkoordje met de heersende duivel Malebolgia gooit, uit liefde voor zijn vrouw Wanda. Al wil zijn vrouw zien en in ruil wordt hij officier in het duivelse leger van Malebolgia. Hij mag terugkeren naar aarde, maar wel pas vijf jaar na zijn dood én met een danig verbrande huid. Wanda is na de dood van Al verliefd geworden op Als beste vriend waarmee ze tevens een kind heeft. Al slaat door en verraadt Malebolgia door op aarde te blijven, waar hij zich terugtrekt in de steegjes van New York en aldaar de 'heerser' wordt.



NieuwsFilm

meest populair