Reboot van 'Pete's Dragon' op komst

Disney heeft schrijversteam David Lowery en Toby Halbrooks ingehuurd om het scenario te schrijven.

Wederom wordt een van Disneys mindere goden opnieuw naar het witte doek gebracht. Het betreft ditmaal de in 1977 verschenen film Pete’s Dragon. De film deed het destijds niet zo geweldig, maar de studio heeft er voldoende vertrouwen in om een remake te laten maken.

Schrijver en regisseur David Lowery is ingehuurd om samen met Toby Halbrooks het scenario van de film te verzorgen. Net als het origineel moet dat een vreemde mix van live-action en animatie worden.

De originele film, waarin Mickey Rooney, Red Buttons, Shelley Winters, Helen Reddy en Jim Dale de hoofdrollen speelden, volgde een eenzaam weesjongetje (Sean Marshall) die in een klein stadje aankomt samen met zijn magische draak. Hij probeert te ontsnappen aan zijn vreselijke adoptieouders.

Lowery en Halbrooks moeten volgens het bericht van Deadline de musicalelementen uit de productie laten. Dat betekent dus een flinke breuk met het origineel, waarin musicalelementen een prominente rol speelden.

De twee schrijvers werkten eerder samen aan de goed ontvangen indiefilm Ain’t Them Bodies Saints, waarin Casey Affleck uit de gevangenis ontsnapt om zijn vrouw en dochter die hij nooit ontmoet heeft, te vinden. Voorlopig hoeft Lowery, die ook regisseur is, alleen het scenario te schrijven, maar het is niet heel onwaarschijnlijk dat hij uiteindelijk ook de film zal regisseren.



NieuwsFilm

meest populair