Robert Redford als baas S.H.I.E.L.D. in 'Captain America: The Winter Soldier'

De acteur spreekt over zijn rol.

Er was al het verhaal dat Robert Redford mogelijk een rol zou spelen in Marvels aankomende vervolgfilm Captain America: The Winter Soldier. Gisteren bevestigde hij dat nieuws, en vertelde hij meteen welke rol hij speelde.

Dat is die van de grote baas van S.H.I.E.L.D. : ”Nou, het hoofd van S.H.I.E.L.D.,” vertelde hij. ”Het hoofd van S.H.I.E.L.D.”

Redford ging verder ook in op de vraag waarom hij de film wilde doen. ”Dat ik Captain America doe is heel simpel: ik wilde iets anders doen. Ik wilde iets groots, verschillends. En het voelt als iets goeds om te doen. Dat is eigenlijk de hele reden waarom ik deze film wil doen. Daarmee schep ik natuurlijk grote verwachtingen.”

Hij gaf verder geen details over zijn personage, maar de gedachte is dat Redford een oudere versie van een van Captain America’s vrienden van de Tweede Wereldoorlog speelt. Dat personage zal dan een van de oprichters van S.H.I.E.L.D. zijn, en is dan de grote baas van Nick Fury.

In de film zullen Chris Evans, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Frank Grillo, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Scarlett Johansson, Toby Jones, Emily VanCamp, Hayley Atwell en Maximiliano Hernández rollen spelen.

De productie van Captain America: The Winter Soldier zal binnenkort van start gaan. Gemikt wordt op een release op 4 april 2014.



NieuwsFilm

meest populair