Ryan Gosling werkt samen met PETA

Hij wil dat de gruwelijke behandeling van koeien voorbij is.

Als fans nog een reden nodig hebben om Ryan Gosling een geweldige vent te vinden, raden we ze aan even verder te lezen. De acteur heeft in naam van dierenactivistenorganisatie PETA een brief geschreven naar de Amerikaanse National Milk Producers Federation.

Daarin verzoekt hij om boeren niet langer kalveren van hun hoorns te ontdoen. Op dit moment is het gebruikelijk voor melkproducenten in de Verenigde Staten om de hoorns uit het hoofd van een kalf te rukken, of de hoorns eenvoudigweg uit hun hoofd te branden.

”Het ontdoen van de horns is een van de pijnlijkste processen die koeien op melkboerderijen aangedaan worden, of dat nu door een brandend ijzer gebeurt, of door een chemische pasta aan te brengen, die het vlees van het dier wegvreet,” schreef Gosling in de brief. ”Er is absoluut geen reden – en geen excuus – om deze wrede en onnodige praktijk voort te zetten.”

Volgens een statement van de PETA gebruiken werknemers van de melkboerderijen scherp gereedschap zoals zagen, scherpe draden en een soort guillotine om de hoorns uit de schedel van een kalf te halen. De jonge dieren hebben dan erg veel pijn.

Dat terwijl er volgens Gosling meer dan genoeg manieren zijn om de praktijk stop te zetten. Zo kunnen koeien zonder hoorn gekweekt worden.



NieuwsFilm

meest populair