"Michael Keaton is een echte diva"

De producenten van The Merry Gentleman willen hun geld terug.

Michael Keaton wordt ervan beschuldigd een echte diva te zijn. Uit een rechtszaak die een aantal filmproducenten tegen de acteur voeren, blijkt dat Keaton echt vervelend is om mee samen te werken.

Het productiehuis dat hem aanklaagt, Merry Gentleman, had Keaton ingehuurd om voor vier miljoen dollar de film The Merry Gentleman te maken. Keaton regisseerde de film en speelde er een rol in. Maar uit de processtukken blijkt dat Keaton sinds de productie in 2007 begon enorm vervelend was.

Eerste voorbeeld: Merry Gentleman claimt dat ze geld en energie staken in het opbouwen van een editingplek voor Keaton in Californië, maar toen ze daar klaar mee waren besloot Keaton op een visreisje te gaan naar Montana. Hij dwong het bedrijf vervolgens om daar een nieuwe editingplek op te bouwen.

Tweede voorbeeld: Merry Gentleman claimt dat Keaton zijn regisseursplichten in eerste instantie verwaarloosde. En hij wist het, want hij vertelde de producenten dat hijzelf zijn eerste versie van de film totale onzin vond.

Om die redden besloten de producenten dan ook een eigen versie van de film te maken, en toen Keaton dat ontdekte werd hij kwaad. Hij wilde toen zelfs voorkomen dat de film op Sundance te zien zou zijn, tenzij zijn eigen versie vertoond werd. De producenten gingen daarmee akkoord, maar toen het eenmaal zover was om de film te promoten, vond Keaton dat toch weer niet de moeite waard.

Al met al was er veel geld gemoeid met de productie en bleek deze in de bioscopen een flinke flop. De film haalde slechts 350.000 dollar binnen, en nu proberen de producenten het budget terug te halen.

Keaton wilde volgens het bronbericht van TMZ niet reageren op de aantijgingen.

NieuwsFilm

meest populair