'The Shining' prequel 'The Overlook Hotel' heeft schrijver

Scenarist Glen Wazzara (The Walking Dead) neemt het werk voor zijn rekening.

Deadline schrijft dat Glen Mazzra ingehuurd is om een prequel op Stanley Kubricks The Shining te verzorgen. De prequel, die de titel The Overlook Hotel krijgt, moet dezelfde sfeer krijgen als de door critici geprezen film van Kubrick.

Mazzara, die eerder zorgde voor de afgelopen paar seizoenen van de hitserie The Walking Dead, zal volgens Deadline voor het plot hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van de vele hints die zowel in de film als in het boek van Stephen King voorkomen. Daarin wordt bijvoorbeeld verhaald welke gruwelijke gebeurtenissen eerder plaatsvonden in het horrorhotel waarin Jack Nicholson doordraait.

De film wordt ontwikkeld door Warner Bros. en geproduceerd door Mythology Entertainment’s Bradley Fischer, James Vanderbilt en Laeta Kalogridis. Overigens zal Stephen King zich waarschijnlijk niet bezig houden met de film.

Hij was immers al niet bepaald blij met de film die Kubrick maakte op basis van zijn boek (en liet zelf nog een miniserie maken). Daarnaast heeft hij zelf onlangs een vervolg geschreven op The Shining, onder de titel Doctor Sleep.



NieuwsFilm

meest populair