Hanna Verboom in kerstfilm 'FINN'

Ook zijn er rollen voor Daan Schuurmans en Jan Decleir in de film van Frans Weisz.

Eind dit jaar kunnen we een Nederlandse kerstfilm in de bioscoop verwachten. Regisseur Frans Weisz (Happy End, 2009 en Bij nader inzien, 1991) stapt namelijk achter de camera voor de film FINN, "een ontroerende en spannende kerstfilm voor de hele familie". Hoofdrollen worden vervuld door Daan Schuurmans, Hanna Verboom, Jan Decleir, Jenny Arean, Mark van Eeuwen en debutant Mels van der Hoeven.

Regisseur Frans Weisz over de film, waarvoor de opnames deze week worden gestart: “Ik heb altijd al een warme en ontroerende film willen maken waarbij iedereen na afloop met een gevoel van blijdschap naar huis gaat“.

De officiële beschrijving van FINN: De ontroerende en spannende kerstfilm FINN gaat over de negenjarige Finn (Van der Hoeven) die met zijn vader (Schuurmans) op het platteland woont. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn wil graag muziek maken. Zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Bij een vervallen boerderij ontmoet Finn een oude man die op een viool de sterren van de hemel speelt. Elke zaterdag, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen, gaat Finn stiekem naar de boerderij om in het geheim te oefenen. Op school vraagt de juf (Verboom) of Finn wil optreden in de kerstmusical. Dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op Kerstavond te spelen? Ook voor zijn vader …?

De film is een samenwerking van Omroep MAX, Eyeworks België en VAF en komt tot stand gekomen met steun van het Filmfonds en CoBO. A-Film Distribution verzorgt de distributie. Eind 2013 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair