Algemeen

'Game of Thrones' regisseur maakt sci-fi drama 'Passengers' met Keanu Reeves

Het potentievolle scenario van Jon Spaiths (Prometheus) ligt al een paar jaar klaar om verfilmd te worden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 19.04.2013 om 15:02 in Algemeen
Het scenario voor sci-fi drama Passengers leidde ertoe dat Jon Spaihts bezig ging met Prometheus (2012). Eerstgenoemde film leek zeker potentie te hebben, maar verdween in de schaduw van Ridley Scotts monsterproject. Van Passengers hoorden we tot nu toe weinig meer, maar er is zoals zo vaak licht aan het eind van de tunnel.

Het script gaat over een een schip waarop mensen eeuwen lang slapen terwijl ze reizen naar een nieuwe planeet. Een storing zorgt ervoor dat een man negentig jaar te vroeg wakker wordt. Hij is klaarwakker en uit angst om voorgoed alleen te blijven, wekt hij een vrouwelijke passagier. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Keanu Reeves, terwijl Brian Kirk (Game of Thrones) de regie voor zijn rekening zal nemen.

Wat rest is de zoektocht naar de juiste actrice voor de vrouwelijke hoofdrol. Er is vooralsnog geen releasedatum bekend.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

benjamin "Dat hij degelijk zeker. Nee kijk, in series als Game Of Thrones moet de regisseur ook zorgen voor continuïteit. Je hebt vier regisseurs per seizoen en het moet toch één geheel lijken. Alleen Neil Marshall kreeg daarin iets meer speelruimte met Blackwater. Dus je weet dat die mensen niet waardeloos zijn, maar het is niet dat je er een stijl of zo op kunt plakken.

Veel zal van het verhaal afhangen. En dat was in Prometheus niet zo sterk om eerlijk te zijn. Maar goed, het was ook niet onbekijkbaar, we zien wel. Ben het minst gecharmeerd door de casting: Reeves is niet direct een topacteur."

Dat klopt. Daarom is het lastig om te zeggen of hij echt een goede regisseur is. Hij zal zeker niet slecht zijn, maar je kan er nog niet echt een mening over hebben.

En ik vind Reeves helemaal niet zo slecht. In Speed, The Matrix en Street Kings had ik geen enkel probleem met hem. Hij is niet mijn favoriete acteur, maar ik vind hem ook geen bagger acteur. Een beetje in het midden. Maar ik heb hem ook alweer een tijdje niet meer in een film gezien.

benjamin

Avatar

jaime91 "En ik vind Reeves helemaal niet zo slecht. In Speed, The Matrix en Street Kings had ik geen enkel probleem met hem. Hij is niet mijn favoriete acteur, maar ik vind hem ook geen bagger acteur. Een beetje in het midden. Maar ik heb hem ook alweer een tijdje niet meer in een film gezien."


Zolang hij niet te veel emotie moet tonen gaat het nog, maar hij is wel zeer beperkt. Om eerlijk te zijn: Stewart acteert beter in On The Road dan ik Reeves ooit heb zien doen.

benjamin

Avatar

jaime91 "Bij ''Game Of Thrones Regisseur'' moest ik meteen aan Alan Taylor denken maar goed Kirk heeft er ook 3 van seizoen 1 gedaan. Alleen heb ik daardoor ook geen mening over hem, want ja het zijn maar 3 afleveringen.
"


Dat hij degelijk zeker. Nee kijk, in series als Game Of Thrones moet de regisseur ook zorgen voor continuïteit. Je hebt vier regisseurs per seizoen en het moet toch één geheel lijken. Alleen Neil Marshall kreeg daarin iets meer speelruimte met Blackwater. Dus je weet dat die mensen niet waardeloos zijn, maar het is niet dat je er een stijl of zo op kunt plakken.

Veel zal van het verhaal afhangen. En dat was in Prometheus niet zo sterk om eerlijk te zijn. Maar goed, het was ook niet onbekijkbaar, we zien wel. Ben het minst gecharmeerd door de casting: Reeves is niet direct een topacteur.

jaime91

Avatar

Bij ''Game Of Thrones Regisseur'' moest ik meteen aan Alan Taylor denken maar goed Kirk heeft er ook 3 van seizoen 1 gedaan. Alleen heb ik daardoor ook geen mening over hem, want ja het zijn maar 3 afleveringen.

Wat het script betreft, ik heb ontzettend genoten van Prometheus. Het is zowiezo lastig om tegen een kaskraker als Alien op te boksen en ik vind dat ze dat prima gedaan hebben. Ik vind Prometheus bijvoorbeeld beter gelukt dan Oblivion om maar een voorbeeld te geven. Maar goed terug ontopic, het verhaal klinkt mij goed in de oren.

Over Keanu Reeves heb ik gemixte gevoelens. Hij heeft in een aantal zeer goede films gespeeld, maar ook in een aantal mindere maak ik heb geen hekel aan de beste man.

Tsja het kan tof worden, het kan falen. Ik weet het nog niet...

nieuwslaatste nieuws