Playstation helden 'Ratchet & Clank' naar het witte doek

De Lombax en de robot, die al meer dan tien games voortbrachten, spelen in 2015 in hun eigen animatiefilm.

Insomniac Games heeft vandaag aangekondigd dat er werk wordt gemaakt van een film rondom Ratchet & Clank, een langlopende gamereeks op de Playstation consoles. De game-ontwikkelaar liep al een tijd met het idee rond en heeft nu dan eindelijk de knoop doorgehakt.

"We’ve wanted to do a movie for a long time! Ratchet & Clank’s action, humor and galaxy-spanning adventures have really been the basis for a fantastic game series, and we think it’d translate perfectly to the big screen,"

De spellen gaan over Ratchet, een Lombax die kan praten en erg handig is met gereedschappen, en zijn vriend Clank, een uitermate slimme robot. Samen redden ze het heelal van een aantal slechte figuren, waarvan Nefarious de bekendste is. Een ander veel voorkomend personage is Captain Qwark. De serie staat bekend om de hoeveelheid exotische en unieke wapens en gadgets.

Blockade Entertainment en Rainmaker Entertainment zijn reed begonnen met de productie van de animatiefilm. Ook Insomniac zal nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling. TJ Fixman, die alle Ratchet & Clank games tot nu toe schreef, zal zich ook over het scenario van de film ontfermen.

Hieronder de teaser waarmee de film werd aangekondigd:



NieuwsFilm

meest populair