Helen Mirrens koningin boos op drummers

Ze verstoorden een optreden waarin ze Queen Elizabeth II speelde.

Helen Mirren kennen we als iemand die meestal wel goed in haar rol zit. Zo ook afgelopen zaterdag toen ze een optreden gaf in het in Londen gelegen Gielgud Theater. Daar speelde ze de Britse koningin Elizabeth II, maar het optreden werd verstoord door een groep drummers.

Om die reden besloot de 67-jarige actrice, in kostuum, naar buiten te gaan om de drummers tot stilte te manen. Het bleek te gaan om promotie voor het One in the Park festival, dat later deze maand in Londen plaatsvindt.

Een statement van het festival stelde als volgt: ”Ze was duidelijk boos toen ze naar buiten kwam en riep: ‘Stil! Ik probeer een toneelstuk te spelen! Mensen hebben veel geld betaald voor kaartjes.”

Ook Rufus Wright, die de Britse premier David Cameron speelt in dezelfde productie, vertelde de muzikanten dat ze stil moesten zijn. Op Twitter schreef hij: ”Net en levenslang droom vervuld door 25 drummers toe te roepen dat ze verdomme stil moesten zijn. West End theaters hebben dunne muren.”

En vervolgens: ”Je zou Helen gezien moeten hebben. Ze kwam naar buiten, volledig in kostuum van de koningin, en riep ook naar de drummers. Eerlijk. Het was adembenemend.”

De drummers stopten inderdaad met spelen toen hen dat gevraagd werd. Mark Williams, van de festivalorganisatie Orange Nation, vertelde later dat ze natuurlijk niet de intentie hadden een theaterstuk te verstoren.

NieuwsFilm

meest populair