David O. Russell mogelijk aan de slag met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro

De regisseur (Silver Linings Playbook, The Fighter) is in beeld voor ‘Legacy of Secrecy’, een film over de moord op John F. Kennedy.

David O. Russell gooide de afgelopen jaren hoge ogen met films als The Fighter (2010) en Silver Linings Playbook (2012). In laatstgenoemde werkte de regisseur onder meer samen met Robert De Niro, en het zou goed kunnen dat hij dit in de nabije toekomst nog eens zal doen. Russell zou namelijk in beeld zijn om het scenario te schrijven en de regie te verzorgen van Legacy of Secrecy, een nieuw project met De Niro en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen.

DiCaprio zit al sinds 2010 aan het project vast, terwijl De Niro kort geleden pas instapte. Legacy of Secrecy wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Lamar Waldron en Thom Hartmann, waarin maffiabaas Carlos Marcello (De Niro) tegenover FBI informant Jack van Laningham (DiCaprio) toegeeft dat hij achter de moord op president John F. Kennedy zat.

Legacy of Secrecy is overigens niet het enige project over de moord op JFK dat momenteel in de maak is. Tom Hanks en Gary Goetzman zijn al een tijdje bezig met Parkland, genoemd naar het ziekenhuis waar Kennedy dood werd verklaard. Verder tekende Cate Blanchett onlangs voor David Mamets thriller Blackbird, een film over een vrouw die denkt dat haar grootvader betrokken was bij de moord op de president.

NieuwsFilm

meest populair