Hoofdrolspelers 'The 33' over Chileense mijnwerkers bekend

Naast Antonio Banderas zijn ook Rodrigo Santoro en Martin Sheen te zien in de film.

Op het Filmfestival van Cannes heeft producent Mike Medavoy aangekondigd dat Martin Sheen en Rodrigo Santoro zich bij de cast van The 33 gevoegd hebben. De hoofdrol in de film is, zoals in maart al bleek, inderdaad voor Antonio Banderas weggelegd.

The 33 wordt gebaseerd op het waargebeurde verhaal van 33 Chileense mijnwerkers die gered werden nadat ze 69 dagen in een mijn vast hadden gezeten. De eerste zeventien dagen nuttigden ze slechts twee lepels tonijn, een half koekje en enkele slokjes melk per dag.

Ook is nu bekend wanneer de productie van start moet gaan: komende herfst. Dit zal, getrouw aan het verhaal, in Chili gebeuren. Naast Medavoy is ook Ed McGurn aan de film verbonden als producent. Of Patricia Riggen, die afgelopen herfst nog verbonden leek aan de film, nog altijd de regie op zich neemt is niet zeke,r maar wel waarschijnlijk.

Banderas speelt de rol van Mario Sepulveda, een charismatische mijnwerker die ook bekend stond als ‘Super Mario’. Verder speelt Santoro de rol van Florencio, de eerste mijnwerker die gered werd. Welke rol weggelegd is voor Sheen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair