Online competitie Nederlands Filmfestival van start

Schrijf je nu in!

De achtste editie van de online filmcompetitie van het Nederlands Film Festival is van start gegaan. Vanaf vandaag is het mogelijk om korte films van maximaal vijf minuten in te sturen. De competitie kent de categorieën animatie, documentaire, videoclip en innovatief.

De filmpjes kunnen geüpload worden op Youtube, en zijn te zien op het YouTube-kanaal van het NFF. Vorig jaar stuurden 196 mensen een filmpje in, waarvan er uiteindelijk 91 geselecteerd werden. Uiteindelijk stemden zo’n 19.000 mensen op de prijs in 2012.

In elk van de categorieën krijgt de winnaar een geldbedrag van € 2.500,-. De winnaar van de publieksprijs wordt gekozen door het publiek. In september 2013 wordt de winnaar bepaald aan de hand van het aantal stemmen dat is uitgebracht via de YouTube-pagina van het NFF. De winnaars in de andere categorieën worden bepaald door een vakjury. De samenstelling daarvan is nog niet bekend.

De uiteindelijke prijsuitreiking wordt gedaan tijdens het Nederlands Film Festival, dat van 25 september tot en met 4 oktober plaatsvindt.



NieuwsFilm

meest populair