Carey Mulligan topfavoriet voor de rol van Hillary Clinton

Ze krijgt de voorkeur boven o.a Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Jennifer Lawrence en Emma Stone.

James Ponsoldt, de regisseur van Smashed en het nog te verschijnen The Spectacular Now, maakt zich op voor Rodham, een film over Hillary Rodham Clinton gedurende het Watergate schandaal in de jaren zeventig. Het script van Young Il Kim stond in 2012 nog op de zogeheten "Black List" van populaire, niet verfilmde scenario's. Onlangs vernamen we dat er al enkele actrices in beeld waren voor de rol van de voormalige First Lady. Het ging destijds om Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Reese Witherspoon en Amanda Seyfried. Ook Jennifer Lawrence en Emma Stone zouden in beeld zijn voor de rol.

Maar nu lijkt het erop dat al deze dames worden afgetroefd door Carey Mulligan (Drive, The Great Gatsby). De producenten hebben hun zinnen op de actrice gezet en naast regisseur Ponsoldt zou Mulligan er zelf ook wel oren naar hebben.

Tijdens het Watergate schandaal in de jaren zeventig was de 26-jarige Hillary Rodham de jongste advocate die werd gekozen om mee te werken aan de zaak tegen president Nixon. De wereld lag aan haar voeten, maar ze moest vervolgens kiezen tussen haar carrière binnen het Witte Huis en haar gevoelens voor Bill Clinton, Hillary's voormalige vriendje die destijds rechtendocent was in Arkansas.

Er is voor Rodham nog geen releasedatum bekend. De verwachting is dat de film klaar zal zijn voorafgaand aan Clintons verwachte presidentscampagne in 2016.

NieuwsFilm

meest populair