Netflix lanceert later dit jaar platform in Nederland

's Werelds grootste aanbieder van televisie en film komt ook naar Nederland.

Nederland krijgt er een nieuwe aanbieder van online televisie bij. Het betreft Netflix, dat bekend heeft gemaakt voor het einde van dit jaar nog een platform te lanceren in Nederland. Het bedrijf is de grootste aanbieder van internettelevisie van de wereld.

In totaal voorziet de dienst zo'n 36 miljoen mensen in veertig verschillende landen van hun portie televisie. Maandelijks wordt er zo'n miljard uur aan televisie en film gestreamd via de website.

De website Netflix.nl is vandaag al in gebruik genomen, al gaat het platform later pas van start. Geïnteresseerden kunnen zich wel nu al inschrijven voor het project, en kunnen t.z.t. een mailtje verwachten als het daadwerkelijk van start gaat.

Het is nog niet bekend hoeveel het zal kosten, welke films en series er beschikbaar komen, en welke apparaten er allemaal gebruik kunnen maken van Netflix in Nederland. Volgens concurrenten Pathé Nederland en HBO is het waarschijnlijk dat het platform al in september van start zal gaan. Welke bronnen ze voor dat nieuws hebben is niet duidelijk.



NieuwsFilm

meest populair