Algemeen

'Iron Sky' vervolg krijgt 150.000 dollar in eerste ronde crowdfunding

Zo moeten het scenario en de eerste promotiecampagne betaald worden.

door Jim Pedd op 08.07.2013 om 18:43 in Algemeen
Het vervolg op de sci-fi / indie spoof Iron Sky heft in een eerste ronde van crowdfunding al 150.000 dollar verzameld. Zo wordt het scenario van de film betaald en de eerste ronde promotionele activiteiten.

Het geldbedrag werd in minder dan zestig dagen verzameld via IndieGoGo. De film, die wederom geregisseerd wordt door Timo Vuorensola, moet in 2015 openomen worden, en als duistere comedy de peperdure sci-fi films van Hollywood op de hak nemen. Het vervolg heeft voorlopig de titel Iron Sky: The Coming Race meegekregen.

Deze volgt met de crowdfunding eenzelfde weg als de eerste film, die in 2012 uitkwam. Deze haalde op soortgelijke wijze meer dan 1 miljoen dollar op van het totale budget van 10 miljoen dollar. Dat werd verzameld via traditionelere bronnen.

Regisseur Vuorensola heeft al te kennen gegeven de intentie te hebben een grotere portie van het geplande budget van 15 miljoen dollar op te halen via crowdfunding. Op die manier kan hij meer controle uitoefenen over de productie en het vervolg.

”De crowdfunding champagne die we nu afgerond hebben is nog maar het begin – we zullen op deze weg doorgaan, want het biedt ons meer vrijheid om de film precies te maken zoals we willen, en een distributiesysteem opzetten dat voor ons allemaal klopt,” vertelde producent Tero Kaukomaa.

Overigens hebben Udo Kier en Stephanie Paul, die te zien waren in Iron Sky al getekend voor het vervolg.


7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ValarMorghulis

Avatar

Vond deel 1 erg vet en heb dus ook zeker zin in een deel 2!

Banned

Avatar

Pff heb dat eerste deel na een kwartier uitgezet. Niks aan.

Angelater

Avatar

We gaan toch niet van elke inning een bericht krijgen hè? ;)

Vond de eerste film wel leuk, maar hoopte dat ze het liever daar bij hielden. Denk dat een vervolg niet echt nodig is.

WesleyK

Avatar

Ik houd wel van een mooie ronde champagne

Moviemagic

Avatar

Het eerste deel was leuk. Niet super maar leuk. In ieder geval hebben ze nu een eerlijke manier van geld verzamelen. Wil je de film gemaakt zien dan kun je wat bijdragen anders maar niet.

iTED

Avatar

Vond deel 1 niks aan.

Timothy

Avatar

Een glaasje heerlijke crowdfunding champagne, daar is niets mis mee...

NieuwsFilm

meest populair