'Iron Sky' vervolg krijgt 150.000 dollar in eerste ronde crowdfunding

Zo moeten het scenario en de eerste promotiecampagne betaald worden.

Het vervolg op de sci-fi / indie spoof Iron Sky heft in een eerste ronde van crowdfunding al 150.000 dollar verzameld. Zo wordt het scenario van de film betaald en de eerste ronde promotionele activiteiten.

Het geldbedrag werd in minder dan zestig dagen verzameld via IndieGoGo. De film, die wederom geregisseerd wordt door Timo Vuorensola, moet in 2015 openomen worden, en als duistere comedy de peperdure sci-fi films van Hollywood op de hak nemen. Het vervolg heeft voorlopig de titel Iron Sky: The Coming Race meegekregen.

Deze volgt met de crowdfunding eenzelfde weg als de eerste film, die in 2012 uitkwam. Deze haalde op soortgelijke wijze meer dan 1 miljoen dollar op van het totale budget van 10 miljoen dollar. Dat werd verzameld via traditionelere bronnen.

Regisseur Vuorensola heeft al te kennen gegeven de intentie te hebben een grotere portie van het geplande budget van 15 miljoen dollar op te halen via crowdfunding. Op die manier kan hij meer controle uitoefenen over de productie en het vervolg.

”De crowdfunding champagne die we nu afgerond hebben is nog maar het begin – we zullen op deze weg doorgaan, want het biedt ons meer vrijheid om de film precies te maken zoals we willen, en een distributiesysteem opzetten dat voor ons allemaal klopt,” vertelde producent Tero Kaukomaa.

Overigens hebben Udo Kier en Stephanie Paul, die te zien waren in Iron Sky al getekend voor het vervolg.



NieuwsFilm

meest populair