Moore demonstreert in Cannes

Documentairemaker Michael Moore is zaterdag in Cannes de straat op gegaan om daar demonstrerende Franse acteurs te steunen. "Een baan is een mensenrecht, net als een loon", zo hield hij de demonstranten via een megafoon voor.

Acteurs en technici zijn in staking gegaan nadat zij op uitkeringen werden gekort. Het filmfestival dat op dit moment in Cannes bezig is, is voor hen een perfecte gelegenheid om voor de massaal aanwezige pers aandacht te vragen voor hun situatie.

De protesten liepen overigens flink uit de hand. Zes mensen raakten gewond toen een deel van de demonstranten een bioscoop wilde bestormen. De politie verrichte diverse aanhoudingen. Later op de avond kregen enkele journalisten klappen toen de demonstranten de vrijlating van hun opgepakte collega's eisten.

Moore veroorzaakte twee jaar terug een sensatie in Cannes met zijn documentaire 'Bowling for Columbine', waarvoor hij later nog een Oscar won. Dit jaar is hij terug met een documentaire die de zakelijke verbanden tussen de families Bush en Bin Laden belicht.



NieuwsFilm

meest populair