"Jennifer Lopez treedt op voor criminelen en dictators"

Slaat de hebzucht toe bij de part-time actrice?

Zangeres en actrice Jennifer Lopez, onlangs nog te zien in Parker (2013), heeft zich de woede van de Human Rights Foundation op de hals gehaald. De zangeres zou miljoenen verdiend hebben door op te treden voor schurken en dictators uit Oost-Europa en Rusland.

Zo trad Lopez volgens de organisatie onder meer op tijdens de bruiloft van de zoon van een corrupte Oezbekistaanse industrieel. Daarnaast zong ze ook de pannen van het dak op de verjaardag van een Russische bureaucraat die van corruptie beschuldigd werd.

Human Rights Foundation onderzocht de concerten van Lopez nadat ze eind vorige maand een controversieel optreden gaf voor de leider van Turkmenistan. Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow voert een repressief en autoritair bewind in zijn land. Haar woordvoerder verklaarde dat ze "nooit zou opgetreden hebben als ze had geweten dat er op grote schaal mensenrechten geschonden worden in het land".

Voor de overige optredens gaat die verklaring echter niet op, denkt de organisatie. "J-Lo en haar management hebben het publiek misleid", stelt directeur Thor Halvorssen. "Ze vermaakte een aantal van de ergste wreedaards en hun vriendjes. De reden is niet onwetendheid, maar hebzucht."



NieuwsFilm

meest populair