Twee hoofdrollen voor Robert Downey Jr. in Ben Stillers 'Pinocchio'?

Het gerucht gaat dat de acteur zowel Gepetto als Pinocchio zal gaan spelen.

Er is vrijwel niets bekend over de beoogde live-action verfilming van Pinocchio, maar er gaat momenteel wel een interessant gerucht rond. Bleeding Cool meldt namelijk dat hoofdrolspeler Robert Downey Jr. zowel Pinocchio als Gepetto zal gaan spelen.

In dit geval zal Gepetto aanzienlijk veel jonger zijn dan we gewend zijn uit de alom bekende Disney film. Downey Jr. zal dus niet aan de hand van make-up ouder gemaakt worden. Verder is het onduidelijk of Pinocchio met motion capture in beeld gebracht zal worden of dat Downey Jr. enkel een stem hoeft in te spreken.

Ben Stiller is momenteel in gesprek voor de regie, wat inhoudt dat hij wellicht opnieuw met zijn Tropic Thunder-ster Downey Jr. zal gaan samenwerken. Voorheen was Tim Burton nog de aangewezen man om Pinocchio te regisseren, maar deze zag er op een gegeven moment van af. Verder werd Jane Goldman (Kick-Ass, 2010) ingehuurd om het scenario van Bryan Fuller te herschrijven.

Het project heeft nog geen groen licht gekregen, maar mocht dit gebeuren, dan zullen de opnames op z'n vroegst pas over een jaar van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair