Josh Brolin en Jake Gyllenhaal beklimmen de 'Everest'

Een mooie troostprijs na het vertrek van Christian Bale.

Het is natuurlijk nooit leuk als een acteur als Christian Bale besluit af te zien van een film, maar regisseur Baltasar Kormákur mag voor zijn survivaldrama Everest rekenen op een mooie troostprijs. Josh Brolin, John Hawkes en Jake Gyllenhaal hebben allen getekend voor een rol, terwijl Jason Clarke (The Great Gatsby, White House Down) momenteel in onderhandeling is om Bale’s plek in te nemen.

Everest is gebaseerd op een waargebeurde poging om de reusachtige berg te beklimmen. In mei 1996 kregen drie verschillende expedities te maken met een plotselinge sneeuwstorm. Acht mensen kwamen om het leven in twee dagen tijd. De makers van de film maken gebruik van Jon Krakauers boek Into Thin Air en interviews met de overlevenden.

Clarke moet expeditieleider Rob Hall gaan spelen, terwijl Gyllenhaal de rol van leider Scott Fischer op zich neemt. De rol van Beck Weathers, een dokter, is bedoeld voor Brolin. Tot slot is het de bedoeling dat Hawkes een persoon speelt die zo traag klimt dat hij de expeditie ophoudt.

De opnames beginnen in de herfst met een beoogde release in 2014.



NieuwsFilm

meest populair