Douchescène Psycho beste filmdood

De douchescène uit de film 'Psycho' van Alfred Hitchcock is door de lezers van het Britse filmmagazine Total Film verkozen tot beste dood-op-film. Op de tweede plaats eindigde verassend de surreële eindscène uit 'Dr. Strangelove Or: How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb', waarin acteur Slim Pickens bovenop een atoombom zittend zijn dood tegemoet gaat.

"Sommige doodscènes uit de poll, zoals het smelten van The Wicked Witch in 'The Wizard of Oz'(13), zijn gewoon grappig. Maar 45 jaar later is de douchescène uit 'Psycho' nog steeds angstaanjagend", zegt hoofdredacteur Simon Crook van Total Magazine. "Het is meer het pure geweld van het monteren, dan de expliciete smerigheid in de scène dat hem legendarisch maakt. Zeventig verschillende oogpunten, meer dan negentig 'cuts' en die snerpende violen", vervolgt Cook.

Het ter aarde storten van reuzenaap 'King Kong' bezet de derde plek, het naar beneden vallen van acteur Alan Rickman van een wolkenkrabber in 'Die Hard' staat vierde gevolgd door het neermaaien van de titelpersonages uit 'Bonnie & Clyde'. De dood van de moeder van Bambi staat op een zesde plaats genoteerd. Total Film is een van de meest vooraanstaande filmbladen in Engeland.



NieuwsFilm

meest populair