Algemeen

THX 1138 Director's cut

door FilmTotaal op 21.05.2004 om 18:27 in Algemeen
In 1971 kwam een van de allereerste films van George Lucas uit: THX 1138, met daarin een verontrustend toekomstbeeld van de wereld en haar samenleving, waarin mensen onder de grond leven en door drugs gestuurd worden. George Lucas knutselt nog graag aan zjin oude werken en daarom verschijnt later dit jaar THX 1138: The George Lucas Director's Cut beperkt in de bioscopen en daarna op DVD.

De DVD bevat, naast een opgeknapte versie van de film zelf, een tweede schijf met daarop de documentaires A Legacy of Filmmakers: The Early Years of American Zoetrope, over deze onafhankelijke filmbeweging van Francis Ford Coppola, en Artifact of the future, waarin het productieproces van THX 1138 te zien zal zjin. Daarbij zal de DVD ook nog het oorspronkelijke filmpje van 15 minuten uit de studententijd van Lucas bevatten waarop de film is gebaseerd.

[eng]"We wanted to make a different kind of film, and I hope when audiences see it today, they will find it to be as intriguing as we envisioned."[/eng]

Trailer: Quicktime Low / Med / High

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kenji

Avatar

Toch wel een must-have, is mijn eerste gedachte...

hermit elephant

Avatar

Ja! Toen Lucas nog de bevlogen visionair was... *zucht*! Als je dan ziet waar hij nu mee bezig is. Ben ook erg benieuwd naar die 15 minuten van THX 1138: 4EB. Nog nooit gezien.

JeXus

Avatar

Maarja...tis dan wel weer een opgevijzelde versie...en het is wel Lucas waar we het over hebben...
Ik mag die man niet meer zo, het was allemaal goed toen hij de regie nog uit handen gaf aan 'bekwame' regisseurs :D en hij zijn creativiteit nog kon gebruiken ipv alles op de SFX te gooien...:N

woiter

Avatar

George Lucas, typisch geval van de ziel verkopen aan de duivel, GELD GELD GELD, want jah, goeie films regiseren lukt em niet zo goed meer...

Eerst moet ie zonodig die oude SW-films opgeknapt worden, ok moet kunnen, zag er leuk uit. Maar dan komt ie met de 2 nieuwere Star Wars films en die draaien maar om 1 ding: special effects, verschrikkelijk slechte films. Deel 3 heb ik al geen zin meer in.

Kheb THX 1138 nog nooit gezien, et verhaal spreekt me wel aan en et komt nog uit de tijd dat George nog goeie ideeen had :P dus ik ga em zeker kijken, maar dan natuurlijk wel et origineel.

Pimsel

Avatar

Lucas kent zijn eigen zwakheden niet en niemand in zijn buurt durft dit tegen hem te zeggen. De toen goede beslissing om sommige films niet zelf te regisseren was omdat hij zelf de druk niet aan kon na de stress van de eerste starwars film en niet omdat hij zijn eigen zwakte kent.

Op sommige momenten verlang je terug naar Irvin Kershner.

THX1138 is hopelijk genoeg met rust gelaten om er nog van te kunnen genieten.

Peter

Avatar

* trailer toegevoegd...

Dr. Strangelove

Avatar

Erg goede SF film ! Heel intrigerend, deprimerend. Kale, koude beelden die mij altijd bijbleven.
Heb 'm al heel lang op video.

tja, voor mij is dit SF op een volstrekt ander (lees: beter) dan die kinderfilmpjes van Star Wars.

Met fantastische Robert Duvall !

Bootje

Avatar

Dit is zeker een must have voor de GL fan. Niet dat ik een echte GL fan ben, maar wel een SW fan. Ik ik ben het zeker niet eens met het feit dat hij nu verkeerd bezig is. Tuurlijk, hij kijkt wel naar het geld aspect van een film. Maar wederom is hij revelutionair bezig qua camerawerk en digitale technologie. Misschien zijn de prequels niet zo goed als de oude trilogy, maar dat kan ook niet. Ik vond nog steeds Attack of the Clones een erg goede film en zeker binnen de saga passen.

Zimba

Avatar

Een grappige scene in de film is dat de hoofdpersoon naar een uitzending op tv zit te kijken waar een naakte man op de grond door een agent met stokken geslagen werd. Er was geen muziek en je hoorde alleen stokslagen en de gekerm. En volgens mijn vriendin (psycholoog) moest dat de consumptiemaatschappij voorstellen die om geweld en seks vraagt maar dan wel alleen de essentie :D

nieuwslaatste nieuws

meest populair