Jeff Wadlow over zijn interpretatie van 'X-Force'

We gaan een grijs gebied verkennen: wat betekent het om mutant te zijn?

Tijdens een interview ging regisseur Jeff Wadlow in op zijn volgende film. Dat is een verfilming van de X-Force stripboeken. De film zal dienen als de eerste ‘team’ spinoff van de films, en Wadlow blijkt een zeer uitgebreide visie te hebben op het project.

”Ik zit er diep in. Ik mag niet teveel zeggen, omdat Fox me dat gevraagd heeft, maar, nogmaals, het is geen reboot of reimagining van het X cinematic universe. Qua toon past X-Force niet helemaal tussen de andere films, maar ik geloof dat die ook allemaal een verschillende sfeer hebben,” vertelde Wadlow.

Verder hoopt hij dat fans van X-Force tevreden zijn met zijn interpretatie van het bronmateriaal. ”Ik hoop dat ik aan de verwachtingen van X-Force fans voldoe. Het zal iets gewaagder zijn; ik denk dat je een aantal personages zult zien die allemaal op een eigen manier omgaan met het feit dat ze mutant zijn. Er zullen wat grijze gebieden zijn die de andere films niet verkend hebben.”

Verder gaat hij een aantal grote ideeën van het X-universum dat we al kennen gebruiken en compleet omgooien. ”Het is moeilijk daar echt op in te gaan, zonder specifiek te zijn. Ik zou het eigenlijk beter niet verteld kunnen ebben, maar ik kan zeggen dat het gaat lijken op Kick-Ass 2. Het was geen open opdracht. Het was dus geen ‘we gaan een X-Force film maken, wie heeft interesse?’”

”Toen Mark Millar de baan kreeg bij Fox, vertelde ik: ‘De eerste film die jullie zouden moeten maken, is over X-Force. En dat kun je het beste als volgt aanpakken.’ En toen was hij om, en vervolgens haalde hij de studio over, en dat is dan ook de film die ik aan het schrijven ben.”



NieuwsFilm

meest populair