Synopsis voor Walt Disneys 'Maleficent'

Het volgende live-action sprookje, dit keer met Angelina Jolie in de titelrol.

Walt Disney wist eerder Johnny Depp (Alice in Wonderland, 2010) en James Franco (Oz the Great and Powerful, 2013) te strikken voor de titelrollen in hun eerste twee - uiterst succesvolle - live-action sprookjesfilms. De volgende titel, Maleficent van debuterende regisseur Robert Stromberg (production designer Avatar, 2009 en Alice in Wonderland, 2010). in de planning voor de zomer van 2014 en daarin is de titelrol van actrice Angelina Jolie.

Op de website The-Fairy-Tale-Site is een nieuwe synopsis verschenen:

De film "Malafide" gaat over de iconische schurk uit de klassieker "Doornroosje / Sleeping Beauty". We zien de mooie en onschuldige jonge vrouw Malafide / Maleficent opgroeien in een vreedzaam bos. Als het bos wordt aangevallen door een leger blijkt ze de grootste kracht te zijn die het land wil beschermen. Ze wordt echter bedrogen en haar hart verandert langzaam in steen. Ze zoekt wraak en plaatst een vloek over de pasgeboren baby Aurora van de nieuwe koning van haar toenmalige vijand. Als Aurora opgroeit beseft Maleficent dat het meisje de sleutel tot vrede in het koninkrijk is en misschien wel tot Maleficents ware geluk.

Hieronder een eerder verschenen eerste indruk van Jolie als de boze heks Maleficent. Vanaf 24 juli 2014 in de Nederandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair